Koulumme toiminta pandemian aikana

Demo-artikkelikuva

Helmikuun alusta lähtien kaikki opetus toteutetaan normaalisti lähiopetuksena.

Oppitunneilla käyminen on turvallista, kun tunneille tullaan ainoastaan täysin oireettomana, vältetään turhia lähikontakteja ja huolehditaan hyvästä hygieniasta sekä noudatetaan voimassa olevia kasvomaskisuosituksia.

Oppilaitoksemme terveysturvallisuussuunnitelman löydät täältä.

Koronaepidemien aiheuttamat kohonneet riskit huomioidaan Demossa seuraavasti:

Maskisuositus 

  • Noudatamme voimassa olevaa kasvomaskisuositusta. Kaikille yli 12-vuotiaille suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä, ellei maskin käyttämiselle ole terveydellistä estettä. Pääkaupunkiseudulla suositellaan 10.1. alkaen maskinkäyttöä jo 3.–5.-luokkalaisille.

Hygienia ja muut toimenpiteet tunneilla

  • Kaikki yhteiskäytössä olevat soittimet ja tarvikkeet desinfioidaan tuntien välissä. Yhteiskäyttöön myös kiinnitetään aikaisempaa enemmän huomioita, etteivät soittimet siirtyisi oppilaalta toiselle saman oppitunnin aikana. Suosittelemme myös, että oppilas käyttää soittotunneilla mahdollisuuksien mukaan omia välineitä, esimerkiksi omat rumpukapulat bändiopetuksessa.
  • Opettajamme huolehtivat omasta käsihygieniastaan ja muistuttavat oppilaitaan siitä, että kädet tulee olla kunnolla pestynä juuri ennen tuntia. Opetuspisteissä on saatavilla lisäksi käsihuuhdetta. Muistutamme myös oikeasta yskimishygieniasta.
  • Opetukseen voi osallistua vain täysin oireettomana. Oppilas, jolla on sairastumiseen viittaavia oireita (yskä, nuha, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky) ei saa osallistua opetukseen. Myös oppilasta tunnille tuovan aikuisen on oltava oireeton.
  • Opettajat, oppilaat ja nuorimpia oppilaita tunneille tuovat/hakevat aikuiset käyttävät maskeja voimassa olevan suosituksen mukaisesti.

Sairaspoissaolot

Opetushallituksen ohjeiden ja alan yleisen käytännön mukaan käytämme tarvittaessa joustavia opetustapoja.

Opettajan sairastuessa toimitaan samaan tapaan kuin normaalistikin – pyrimme etsimään tunnille sijaisen tai tunti korvataan myöhemmin. Korvaustunnin ajankohta ja paikka voi olla normaalista poikkeava.

Opettajan ollessa työkykyinen, mutta estynyt pitämästä lähituntia (lievät sairastumiseen viittaavat oireet, koronatestituloksen odottaminen tai karanteeni) – pidämme oppitunnit normaaliin aikaan etätunteina yksityis- ja parioppilaille, ryhmätunnit korvataan myöhemmin. Korvaustunnin ajankohta ja paikka voi olla normaalista poikkeava.

Oppilaan sairastuessa (tai kun hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita tai hänet on määrätty karanteeniin), ei poissaoloa normaalisti korvata. Olemme muokanneet sääntöjä kevään 2022 osalta seuraavasti:

  • Yksityisoppilaan tunti voidaan pitää etäopetuksena normaaliin aikaan, mikäli oireet ovat niin lieviä, että oppilas jaksaa osallistua opetukseen. 
  • Pari- tai ryhmäoppilas voi neuvotella opettajan kanssa opetuksen seuraamisesta etänä.

Lähiopetuksen mahdollinen keskeytyminen

Mikäli lähiopetus joudutaan epidemiasta johtuen keskeyttämään koko musiikkikoulun osalta tai jossain toimipisteessä, pidetään tunnit keskeytyksen ajalta etätunteina. Mikäli oppilaalla on erittäin vahva peruste sille, ettei hän voi osallistua etäopetukseen, voidaan neuvotella tuntien siirrosta/hyvityksestä näiden tuntien osalta. Siirrosta tai hyvityksestä on neuvoteltava heti lähiopetuksen keskeydyttyä, ei jälkikäteen. Ryhmäoppilaille (3 oppilasta tai enemmän) hyvitämme 20% näiden oppituntien hinnasta, jos lähiopetus keskeytyy pidempään kuin kolme oppituntia yhtäjaksoisesti.

Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme, jos sinulla on kysyttävää.