Musiikkikoulu Demo – kokemuksia lukuvuodelta 21–22

Lukuvuosi on päättynyt ja opettajat jo hipsineet kesälomilleen. Toimiston puolella vielä viimeistellään muutamia asioita ja sen jälkeen suljetaan ovet hetkeksi aikaa. Ennen seuraavan lukuvuoden alkua on aina hyvä ottaa aikaa ja katsoa taaksepäin – käydä läpi edellisen lukuvuoden onnistumiset ja kirjata ylös myös ne asiat, mitä voisimme tehdä paremmin. Tässä artikkelissa kerrommekin kokemuksia soiton- ja laulunopetuksesta Musiikkikoulu Demossa.

Erinomaisen ja kokonaisvaltaisesti laadukkaan palvelun tarjoaminen on meille tärkeää. Tarjotaksemme oppilaillemme parhaan mahdollisen kokemuksen, täytyy meidän tietää mitä meistä ajatellaan ja millaisia kokemuksia Musiikkikoulu Demon oppilailla on. Keräämme asiakaspalautetta säännöllisesti, vähintään kaksi kertaa vuodessa. Keväisin toteutamme laajan kyselyn, jonka tavoitteena on kerätä palautetta, toiveita ja ideoita kehitystyötä varten. Kyselyssä kysymme mielipiteitä opettajasta, opetuksesta ja asiakaspalvelusta sekä minkälaisia kokemuksia oppilaamme ovat saaneet. Tänä vuonna saimme kyselyyn 141 vastausta. Kiitos paljon kaikille vastanneille!

Näiden kevään 2022 kokemusten myötä toivotamme kaikille ihanaa kesää ja nähdään syksyllä tunneilla!

Iloksemme kokemukset Musiikkikoulu Demon opetuksesta olivat jälleen erittäin positiivisia.

Opetus vastasi odotuksia erinomaisesti tai hyvin 98%:n mielestä. On mahtavaa huomata, että sekä aikuisoppilaiden että alle 18-vuotiaiden oppilaiden vanhempien odotukset ovat täyttyneet näin hyvin. Musiikkikoulu Demo -kokemus on selvästi suurimmalle osalle juuri sitä mitä soiton- ja laulunopetukselta halutaankin.

”Opettaja osaa motivoida loistavasti. Osaa myös ottaa huomioon oppilaan taito- ja kehitystason.”

”Opetus on ollut laadukkaampaa kuin ennalta ajattelin, pehmeän opastavaa ja kannustavaa. Tytär on aina innoissaan tuntien jälkeen.”

”Tunneilla on erittäin mukava käydä ja opetus laadukasta. Opettaja osaa taitavasti opettaa ja tunneilla on rento fiilis.”

Musiikkikoulu Demon opettajiin oltiin jälleen erittäin tyytyväisiä

Meillä onkin töissä hieno joukko ammattitaitoisia ja työhönsä täysillä panostavia opettajia, joista olemme erittäin ylpeitä. On myös hienoa nähdä, että tasaisen laadun eteen tekemämme työ näkyy käytännön tasolla:

> opettajan ammattitaito oli erinomainen/hyvä 99%:n mielestä
> vuorovaikutus sujui opettajan kanssa erinomaisesti/hyvin 100%:n mielestä


Vanhempien mielestä lähes jokainen lapsi lähtee tunneille mielellään ja tulee iloisena takaisin (96%). Tämä on mahtava luku myös!

”Opettaja on todella taitava opetuksessaan, huomioi lapsen kiinnostuksen kohteet upeasti, innostava, kannustava ja osaa asettaa sopivia haasteita. Opetusvideot myös huikea satsaus.”

”Lapset tykkää ja oppii ihan vahingossa. Vauhti on sopivan hidas ja rauhallinen. Ja hyvä fiilis. Tosi hyvä, olen harkinnut itsellenikin aikuisopetusta Demossa.”

”Ihana fiilis tuntuu olevan tunneilla ja oppikin on mennyt useimmiten päähän!” ”Aivan ihana ja ammattitaitoinen opettaja. Osaa todella hyvin, yksilöllisesti ja monipuolisesti henkilökohtaista opetusta. Tarkka korva ja silmä, ei jää mikään huomaamatta.” ❤

Alle 18-vuotiaat oppilaat antoivat opettajalle oman tähtiarvionsa (1–5 tähteä). Heistä jokainen antoi opettajalle 4 tai 5 tähteä. Myös heiltä saimme kivoja kommentteja:

”On mukavaa että saa itse ehdottaa kappaleita joita soitetaan, kiva ope ja mukava ilmapiiri.”

”Mukavaa on huumori ja että opella on pitkä pinna.”

”Mukavia tunteja, soittaminen on kivaa!”

Kysyimme vielä yleisesti, mitkä asiat ovat musiikkiharrastuksessa tärkeimpiä.

Musiikkiharrastuksella voi olla monenlaisia tavoitteita ja merkitys vaihtelee myös oppilaan iän mukaan. Kuitenkin ikäryhmästä riippumatta ylitse muiden nousivat musiikillisten taitojen kehittyminen ylisesti sekä mieleinen, mukava harrastaminen.

Aikuisoppilailta
kysyimme myös mitkä asiat toteutuvat Demon opetuksessa. Seuraavat asiat valittiin useimmiten:

> yhteys opettajan kanssa toimii (93%)
> opetus tapahtuu sopivalla vauhdilla (83%)
> tunneilla on mukava tunnelma (80%)
> voi olla rennosti oma itsensä (80%)

Hinta vastasi opetuksen tasoa hyvin tai erinomaisesti 96%:n mielestä.

Tyytyväisyys hintaan on parantunut Demossa jatkuvasti ja tämän vuoden luku onkin historiamme paras. Olemme erittäin iloisia tästä kehityksestä! Toki monen mielestä yksityisopetus on kallista, mutta samaan aikaan he totesivat, että koska opetus on laadukasta ja oppilaalle sopivaa, hinta ollaan valmiita maksamaan.

Yksityisenä musiikkikouluna, joka ei kuulu valtion avustusten piiriin, tulee toimintamme rahoitus lähes kokonaan oppilasmaksuista. Kaupunkien antamat avustukset auttavat ilman muuta, mutta niiden osuus on kokonaiskustannuksista niin pieni, ettei niillä ole vaikutusta hinnoitteluun. Näin ollen, emme pysty välttämättä kilpailemaan hinnalla kunnallisten oppilaitosten kanssa. Tavoitteemme onkin antaa rahalle vastinetta pitämällä opetuksen taso korkeana ja tasaisena sekä asiakaspalvelumme erinomaisena, jotta voimme tarjota erinomaisia kokemuksia musiikkikoulussamme. Tarjoamme myös edullisempia vaihtoehtoja kuten ryhmätunnit ja kuorot.

Lopuksi kysyimme miten mielellään Demoa suositellaan ystävälle tai tuttavalle. Vastaajista 75% antoi tähän vastaukseksi 9–10/10.

Musiikkikoulu Demon palvelu ei kuitenkaan ole pelkästään sitä mitä oppitunneilla tapahtuu. Iso osa palvelusta tapahtuu toimiston puolella, jossa meillä on töissä monta osaavaa ja ihanaa työntekijää. Kokonaisvaltaisesti laadukas palvelu on meille erittäin tärkeä asia. Iloksemme voimme todeta, että 97%:n mielestä asiakaspalvelumme toimii erinomaisesti tai hyvin.

Tavoitteenamme on luoda yhdessä kanssanne entistäkin parempia kokemuksia Musiikkikoulu Demon tunneilla.

Korona on vaikuttanut viime vuodet toimintaamme huomattavan paljon. Koko harrastusmaailma meni mullinmallin. Enää ei voinut eikä uskaltanut harrastaa samaan tapaan kuin aikaisemmin. Samalla korona tietysti vaikutti myös työyhteisöömme, kun emme voineet nähdä toisiamme samaan tapaan kuin aikaisemmin.

Kuitenkin jo nyt keväällä on näkynyt suuri halu palata takaisin harrastusten pariin ja kyselyjä tuli kauden loppuun asti enemmän kuin koskaan aikaisemmin tähän vuodenaikaan. Myös kesäleireille osallistui kesäkuussa enemmän lapsia kuin koskaan! Toivotammekin kaikki vanhat ja uudet oppilaat tervetulleiksi tunneille ensi syksynä! Luodaan yhdessä uusia, positiivisia kokemuksia Musiikkikoulu Demon tunneilla.

Kesäterkuin Heli-toimari