Soitonopetus – Musiikkikoulu Demo

Soitonopetus

Musiikkikoulu Demo soitonopetus on laadukasta ja monipuolista, rennolla otteella. Meillä voit opiskella soittamista joko ryhmässä, yksityistunnilla tai bändiopetuksessa. Valitse itsellesi sopivin tapa oppia.
Lukuvuoden aikana kaikki halukkaat pääsevät esiintymään Demo-konserteissa.

Demon soittotunneilla opitaan

  • soittamaan ja laulamaan, yhdessä ja yksin
  • oman instrumentin tekniikkaa
  • oikea, ergonominen soittoasento
  • musiikin perusteita
  • tärkeitä yhteistyö- ja esiintymistaitoja

Demon soittimet

 kitara/sähkökitara

Kenelle?

Kitaroita on eri kokoisia, lapsille pienempiä ja aikuisille isompia, joten kitaransoiton voi aloittaa kuka tahansa!

Miksi juuri kitara?

Kitara on monipuolinen soitin, jolla voi soittaa monenlaista musiikkia, tunnelmallisesta jazzista raskaaseen rockiin. Kitara on myös kokonsa puolesta helppo kuljettaa mukana. Soitossa pääsee hyvin alkuun ja kun muutama sointu on hallussa, pystyy jo hyvin säestämään useita kappaleita.

Mitä opin kun aloitan kitaran soiton?
Opit lukemaan tabulatuureja (kitaralle tarkoitettuja otekarttoja) ja esimerkiksi säestämään lauluja. Sorminäppäryytesi kehittyy nopeasti harjoitellessa, joten pääset melko pian myös kitarasooloja. Opit myös huomaamattasi musiikinteorian perusasioita.
Minkä tyylistä musiikkia voin kitaralla soittaa?

Kitara taipuu moneen, joten voit soittaa sekä populaarimusiikkia että klassista kitaramusiikkia. Opetus räätälöidään mieltymystesi mukaan!

Millainen soitin kotiharjoitteluun?
Kitara kannattaa hankkia sen mukaan mitä ja miten haluat sitä soittaa. Akustinen vai sähköinen? Nylon- vai teräskielinen? Demo-opettaja auttaa sinua tekemään oikean hankinnan. Oman soittimen voi aluksi myös vuokrata koulultamme. Kysy vuokrasoitinta osoitteesta asiakaspalvelu@musiikkikouludemo.fi
Miten ja missä voin opiskella kitaransoittoa Demossa?
Kitaransoittoa voit opiskella Demossa yksityis- ja ryhmätunneilla sekä bändiopetuksessa. Ilmoittautumisjärjestelmästämme näet kitara- tai bändiopetuksen eri opetuspaikat: https://jamkids.eepos.fi/
Voit myös katsoa opetuksen aikataulun sinulle sopivan opetuspaikan lukujärjestyksestä.

piano/koskettimet

Kenelle?
Pianoa voi alkaa soittamaan kuka tahansa, vaikkeivät jalat yltäisi vielä lattiaan saakka tai toisaalta, vaikka ikä alkaisi painaa jo hartioita kumaraan! Piano sopii loistavasti oman laulun säestämiseen sekä ikivihreiden ja uusimpien hittien opettelemiseen. Molempia käsiä harjoitetaan tasapuolisesti , joten vasen- tai oikeakätisyydellä ei ole väliä.
Miksi juuri piano?
Pianonsoitto on helppo aloittaa vaikka aikaisempaa musiikkitaustaa ei olisikaan. Piano palkitsee nopeasti vasta-alkajankin – soittimesta saa jokainen takuuvarmasti ensimmäisen äänen!
Mitä opin kun aloitan pianonsoiton?
Opit lukemaan nuotteja ja soittamaan niistä. Opit myös koordinoimaan koko kehoasi (kädet, keskivartalo ja molemmat jalat). Musiikilliset taitosi kehittyvät myös, tottakai. Opit myös huomaamattasi musiikinteorian perusasioita.
Minkä tyylistä musiikkia voin pianolla soittaa?
Piano on yksi monipuolisimmista soittimista. Sillä voi soittaa lähes mitä tahansa musiikkityyliä. Oikeastaan on melko vaikea keksiä mitä pianolla ei voisi soittaa!
Millainen soitin kotiharjoitteluun?
Alkuun pääsee helposti kevyellä sähköpianolla, ja vaihtoehtoja riittää! Demo-opettaja osaa neuvoa soittimen hankinnassa. Oman soittimen voi aluksi myös vuokrata koulultamme. Kysy vuokrasoittimia osoitteesta asiakaspalvelu@musiikkikouludemo.fi
Miten ja missä voin opiskella pianonsoittoa Demossa?

Pianonsoittoa voit opiskella Demossa yksityis- ja ryhmätunneilla, kosketinten soittoa bändiopetuksessa. Yksi vaihtoehto ovat myös Piano & laulu -tunnit, joilla opit pianonsoiton alkeiden lisäksi myös oman laulun säestämistä ja laulutekniikkaa.
Ilmoittautumisjärjestelmästämme näet piano- tai bändiopetuksen eri opetuspaikat: https://jamkids.eepos.fi/
Voit myös katsoa opetuksen aikataulun sinulle sopivan opetuspaikan lukujärjestyksestä.

rummut

Kenelle?
Kenelle tahansa, joka pystyy istumaan rumputuolilla jalkojen yltäessä lattiaan. Rumpusettejä on useita eri kokoja, joten myös lapsi voi aloittaa rumpujensoiton. Rumpujensoitto soveltuu erityisesti rytmeistä kiinnostuneille. Rumpujensoitosta on hyötyä myös, jos unelmissa on joskus soittaa bändissä!
Miksi juuri rummut?
Rummut on bändin sydän! Ilman niitä bändimusiikki jäisi vähän ontoksi, siitä puuttuisi jotain. Rumpalin tehtävä on bändissä keskeinen: hänen vastuullaan on kappaleen tempon ylläpitäminen. Rumpujensoitto kehittää erityisesti rytmitajua, mutta samalla myös kehon koordinaatiota. Soittaessa käytetään molempia käsiä ja jalkoja.
Mitä opin kun aloitan rumpujen soiton?
Opit rytmitajua, rytmisanastoa, erilaisia komppeja, useita eri musiikkityylejä ja kehon koordinaatiota. Opetamme sinut myös kokoamaan rumpusetin, jos haluat. Opit myös huomaamattasi musiikinteorian perusasioita.
Minkä tyylistä musiikkia voin rummuilla soittaa?
Kaikessa musiikissa on rytmi, joten rummut sopivat mihin tahansa tyylilajiin. Liikkeelle lähdetään peruskompista, jolla pääsee soittamaan jo todella monia kappaleita ja siitä sitten eteenpäin!
Millainen soitin kotiharjoitteluun?
Jos olet aloittamassa rumpujensoittoa, kannattaa ostaa ns. ”aloittelijan setti”, eli edullinen perusrumpusetti. Jos olet soittanut enemmänkin ja sinulla on tarkoitus keikkailla, niin kannattaa panostaa laadukkaaseen rumpusettiin, jota pystyy täydentämään tarpeen vaatiessa lisäosilla. Huom! Rumpusettejä on saatavana myös sähköversioina, joilla voit soitella vaikka keskellä yötä kerrostalossa, kun laitat vain kuulokkeet kiinni.
Miten ja missä voin opiskella rumpujen soittoa Demossa?
Rumpujen soittoa voit opiskella Demossa yksityis- ja ryhmätunneilla sekä bändiopetuksessa. Ilmoittautumisjärjestelmästämme näet rumpu- tai bändiopetuksen eri opetuspaikat: https://jamkids.eepos.fi/
Voit myös katsoa opetuksen aikataulun sinulle sopivan opetuspaikan lukujärjestyksestä.

sähköbasso

Kenelle?
Erityisesti bändisoitosta kiinnostuneelle. Bassoja on eri kokoisia, joten soiton voi aloittaa jo kouluikäisenä.
Miksi juuri sähköbasso?
Basso luo yhdessä rumpujen kanssa bändin sydämen ja sykkeen. Basson luomat syvät matalat äänet ovat erittäin tärkeitä, jotta bändin soittamat kappaleet saadaan kuulostamaan kokonaisilta.
Mitä opin kun aloitan basson soiton?
Opetuksessa lähdetään liikkeelle basson perusominaisuuksista ja opimme miten neljästä kielestä saa lähtemään todella useita eri ääniä! Rytmitajusi kehittyy, sillä basso on tärkeässä roolissa rytmin tuojana musiikissa. Opit myös huomaamattasi musiikinteorian perusasioita.
Minkä tyylistä musiikkia voin bassolla soittaa?
Basso on erityisesti bändisoitin ja sitä soitetaan usein yhdessä muiden soittimien kanssa. Musiikkityylit vaihtelevat kaikesta popin, jazzin, reggaen, countryn ja rockin välillä.
Millainen soitin kotiharjoitteluun?
Soittimen koko määräytyy soittajan mukaan. Isompi basso on jo melko painava, joten lapselle ei kannata hankkia suurinta mahdollista soitinta. Demo-opettaja antaa mielellään ohjeita soittimen hankintaan.
Miten ja missä voin opiskella basson soittoa Demossa?
Sähköbasson soittoa voit opiskella Demossa yksityistunneilla sekä bändiopetuksessa. Ilmoittautumisjärjestelmästämme näet sähköbasso- tai bändiopetuksen eri opetuspaikat: https://jamkids.eepos.fi/
Voit myös katsoa opetuksen aikataulun sinulle sopivan opetuspaikan lukujärjestyksestä.

harmonikka

Kenelle?
Harmonikkaa voi soittaa lapsesta aikuiseen. Lapselle valitaan pieni soitin. Iän ja koon kasvaessa soitin kasvaa soittajan mukana.
Miksi juuri harmonikka?
Harmonikka on todella monipuolinen soitin eikä sitä turhaan kutsuta "villiksi viisiriviseksi'! Sillä taipuu monenlainen musiikkityyli ja hengen koko hommaan puhaltaa harmonikan keskellä sijaitsevat musiikin keuhkot - palkeet. Jos omaat näppärät sormet ja iloisen mielen, harmonikka on juuri sinulle!
Mitä opin kun aloitan harmonikan soiton?
Demon harmonikkatunneilla tutustutaan harmonikan manuaaleihin, diskanttiin ja bassoon, ja opetellaan palkeenkäyttöä, joka on harmonikan henki ja ydin. Opetamme pääasiassa näppäinharmonikkaa, mutta oppilaan halutessa voimme opettaa myös pianoharmonikan soittoa. Nuotinlukutaitosi ja sorminäppäryytesi kehittyy nopeasti. Opit myös huomaamattasi musiikinteorian perusasioita.
Minkä tyylistä musiikkia voin harmonikalla soittaa?
Harmonikan monipuolisuus yllättää monet! Sillä voi soittaa laajalti eri tyylilajeja; moderni, klassinen, pop, rock ja niin edelleen. Soittimella taittuu niin AVICII kuin Säkkijärven polkkakin.
Millainen soitin kotiharjoitteluun?
Harmonikan koko määräytyy soittajakohtaisesti. Opettajasi osaa auttaa sopivan soittimen valinnassa. Harmonikan voi aluksi myös vuokrata koulultamme. Kysy vuokrasoitinta osoitteesta asiakaspalvelu@musiikkikouludemo.fi
Miten ja missä voin opiskella harmonikan soittoa Demossa?
Harmonikan soittoa voit opiskella Demossa yksityis- ja ryhmätunneilla. Ilmoittautumisjärjestelmästämme näet harmonikkaopetuksen eri opetuspaikat: https://jamkids.eepos.fi/
Voit myös katsoa opetuksen aikataulun sinulle sopivan opetuspaikan lukujärjestyksestä.

kantele

Kenelle?
Kanteleita on eri kokoisia 5-kielisestä 39-kieliseen konserttikanteleeseen, joten se sopii soittimena sekä lapselle että aikuiselle. Demon sisarkoulussa Jamkidsissä käytetään kanteleita jo muskari-ikäisillä. Kantele palkitsee soittajansa heti alusta lähtien; onnistumisen kokemuksia saa nopeammin ja helpommin kuin monella muulla soittimella.
Miksi juuri kantele?
Kanteleen ääni lumoaa monet ja on superkaunis. Kanteleella voit joko säestää omaa lauluasi tai soittaa kokonaisia teoksia. Sorminäppäryytesi kehittyy hurjasti kanteleen soitossa ja saat alusta asti nopeasti ja helposti onnistumisen kokemuksia. 5-kielisellä ja sähkökanteleella lähtee taas rokkaaminen käyntiin ihan itsestään!
Mitä opin kun aloitan kanteleen soiton?
Tavoitteena on oppia kanteleen soittotekniikan perustaidot sekä saada soittimesta työkalu, jolla ilmaista itseään musiikillisesti ja päästää oma luovuus valloilleen. Opit myös huomaamattasi musiikinteorian perusasioita.
Minkä tyylistä musiikkia voin kanteleella soittaa?
Kannelta pidetään usein traditionaalisena ja perinteisenä soittimena ja luullaan, että sillä voi soittaa vain perinteistä kansanmusiikkia. Kanteleen soittoperinteet juontavat kansanmusiikkiin, mutta sitä käytetään tänä päivänä enenevässä määrin eri tyylilajeissa ja se taipuukin niin poppiin kuin rockiinkin. Viime vuosina kantele on herättänyt mielenkiintoa myös Suomen ulkopuolella monipuolisena ja moneen tyylilajiin taipuvana uniikkina kielisoittimena.
Millainen soitin kotiharjoitteluun?
Kanteleita on eri kokoisia ja hintahaitari on laaja, mutta mikäli soittoharrastusta aikoo jatkaa pidempää, suosittelemme panostamaan hieman laadukkaampaan soittimeen. Tällöin kantele pysyy paremmassa vireessä pidempään. Demo-opettaja auttaa mielellään soittimen valinnassa. Oman soittimen voi aluksi myös vuokrata koulultamme. Kysy vuokrasoitinta osoitteesta asiakaspalvelu@musiikkikouludemo.fi
Miten ja missä voin opiskella kanteleen soittoa Demossa?
Kanteleensoittoa voit opiskella Demossa yksityis- ja ryhmätunneilla. Ilmoittautumisjärjestelmästämme näet kanteleopetuksen eri opetuspaikat: https://jamkids.eepos.fi/
Voit myös katsoa opetuksen aikataulun sinulle sopivan opetuspaikan lukujärjestyksestä.

ukulele

Kenelle?
Pienen kokonsa puolesta ukulele sopii myös pieniin käsiin ja kielten pehmeä materiaali tekee siitä helposti soitettavan. Kitaran soittajat valitsevat usein ukulelen toiseksi soittimekseen, sillä soitin on fysiikaltaan hyvin paljon kitaran kaltainen.
Miksi juuri ukulele?
Ukulele on viime vuosina kasvattanut suosiotaan ja edullisuutensa vuoksi ukulele löytyykin nykyään useasta kotitaloudesta. Soitin on pienikokoinen ja helppo ottaa myös mukaan. Ukulele on oiva soitin aloittaa soitonopettelu, onnistumisen kokemuksia saa ukulelen kanssa helposti heti alusta alkaen.
Mitä opin kun aloitan ukulelen soiton?
Opit melodiasoittoa sekä säestämään laulua. Käymme läpi myös erilaisia soittotekniikoita. Ukulelea soittaessa sorminäppäryytesi kehittyy ja otat erilaiset kompit haltuun nopeasti. Opit myös huomaamattasi musiikinteorian perusasioita.
Minkä tyylistä musiikkia voin ukulelella soittaa?
Soitin taipuu useaan eri tyylilajiin, vain mielikuvitus on rajana!
Millainen soitin on sopiva kotiharjoitteluun?
Tyypillisimmät ukulelet ovat sopraano-, tenori-, ja konserttiukulele ja näitä on mahdollista myös Demossa opiskella. Sopraano-ukulele sopii mainiosti kappaleisiin, jossa tarvitaan sointusoittoa eli komppausta, isommat koot mahdollistavat myös melodian vaivattoman soiton. Kannattaa siis ostaa soitin sen mukaan, millaista musiikkia haluat soittimella soittaa. Vinkkejä soittimen hankintaan saat opettajaltasi.
Miten ja missä voin opiskella ukulelen soittoa Demossa?
Ukulelensoittoa voit opiskella Demossa yksityis- ja ryhmätunneilla. Ilmoittautumisjärjestelmästämme näet ukuleleopetuksen eri opetuspaikat: https://jamkids.eepos.fi/
Voit myös katsoa opetuksen aikataulun sinulle sopivan opetuspaikan lukujärjestyksestä.

viulu

Kenelle?
Lapselle, nuorelle ja aikuiselle. Viuluja on eri kokoisia, lapset voivat aloittavat esimerkiksi pienellä 1/8 viululla ja siitä siirrytään hiljalleen suurempaan kokoon. Soitin soveltuu sellaiselle henkilölle, joka on kiinnostunut jousisoittimista.
Miksi juuri viulu?
Viulu on jo ulkoisesti erittäin kaunis soitin, mutta sen lisäksi se on monipuolinen ja kaunisääninen, jolla voi säestää sekä soittaa melodiaa tai vaikkapa improvisoida.
Mitä opin kun aloitan viulun soiton?
Opit soittotekniikkaa, sävelkorvasi ja nuotinlukutaitosi kehittyy. Viulunsoittajan koordinaatiokykyä ja opittua tekniikkaa on helppo yhdistää muihinkin jousisoittimiin. Usein viulun rinnalle saattaa tulla alttoviulu tai vaikkapa sello. Opit myös huomaamattasi musiikinteorian perusasioita.
Minkä tyylistä musiikkia voin viululla soittaa?
Repertuaari on laaja; kansanmusiikkia, klassista, länsimainen taidemusiikki, jazz, pop… Aiemmin viulisteja tavattiin lähinnä klassisissa orkestereissa tai kansanmusiikkiyhtyeissä, mutta nykyään viulua käytetään myös paljon popmusiikissa.
Millainen soitin kotiharjoitteluun?
Viulu kannattaa aluksi lainata tai vuokrata. Opettajasi osaa neuvoa sopivan soittimen hankinnassa. Oman soittimen voi aluksi myös vuokrata koulultamme. Kysy vuokrasoitinta osoitteesta asiakaspalvelu@musiikkikouludemo.fi
Miten ja missä voin opiskella viulunsoittoa Demossa?
Viulunsoittoa voit opiskella Demossa yksityis- ja ryhmätunneilla. Ilmoittautumisjärjestelmästämme näet viuluopetuksen eri opetuspaikat: https://jamkids.eepos.fi/
Voit myös katsoa opetuksen aikataulun sinulle sopivan opetuspaikan lukujärjestyksestä.