Oppilasinfo – Musiikkikoulu Demo

Oppilasinfo

Tällä sivulla tiedotetaan lukuvuoden aikana ajankohtaiset ja tärkeät asiat.
PALAUTEKYSELY
Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, miten opetus on tähän saakka sujunut. Asiakaspalaute auttaa meitä kehittämään toimintaamme, joten jokainen vastaus on arvokas! Kysymyksiä on vain muutama, joten vastaaminen ei vie montaa minuuttia.
 
Pääset vastaamaan kyselyyn tästä.
 
Vastausaikaa on su 8.11. asti. Laitamme tulokset marraskuun aikana oppilasinfo-sivulle ja olemme yhteydessä niihin, jotka haluavat henkilökohtaisen vastauksen. Kiitos paljon palautteestasi!
 
 
KORVAUSTUNNIT
Koronaepidemiatilanteesta johtuen teimme muutoksen oppilaiden omia sairaspoissaoloja korvaaviin ryhmätunteihin. Korvaustuntien sijaan teemme videoituja oppitunteja, jokaiselle instrumentille / oppiaineelle omansa. Saat linkin videomateriaaliin, mikäli olet joutunut olemaan sairastumisen vuoksi pois tunnilta. Lähetämme videomateriaaleista lisätietoa marraskuun aikana. Opettajan sairastumisesta johtuvat perutut oppitunnit korvataan normaalin käytänteen mukaan.
 
 
MASKISUOSITUS

THL suosittelee maskien käyttämistä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Tämän takia maskin käyttö on perusteltua myös taiteen perusopetuksessa vastaavalla tavalla kuin muissa koulutusmuodoissa. Suosittelemme vahvasti, että kaikki 15 vuotta täyttäneet oppilaat sekä oppilaiden huoltajat käyttävät kasvomaskia opetus- ja odotustiloissa. Sama suositus koskee lasta tunneilta hakevia aikuisia. Koronatartuntojen määrä on lisääntymässä koko Uudellamaalla ja kiihtymisvaiheessa maskin käyttö on perusteltua 15 vuotta täyttäneille.

Kasvomaskia käyttämällä suojelet omaa ja muiden terveyttä. Koronavirustartuntaa ja tartunnan leviämistä ehkäistään maskin käytön lisäksi myös näillä turvaohjeilla:

  • noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa
  • huolehdi riittävästä turvavälistä
  • sairasta kotona
  • älä liiku julkisilla paikoilla, koulussa tai työpaikoilla oireisena
  • hakeudu koronanäytteenottoon lievissäkin oireissa
Otathan yhteyttä omaan opettajaan, jos sinulla on kysyttävää maskin käytöstä.
 
SYKSYN LASKUT
Syyslukukauden loppulaskut on lähetetty kaikille sähköpostin välityksellä. Mikäli et ole saanut laskua, otathan yhteyttä laskutukseen: laskutus@musiikkikouludemo.fi.
 
SYYSDEMO-KONSERTIT
Vallitsevan tilanteen vuoksi toteutamme Demo-konsertit tänä syksynä pienempinä matineoina. Oma opettaja tiedottaa matinean paikan ja ajankohdan.
 
MYYTÄVÄT TUOTTEET
Joko teiltä löytyy Demon uusi hieno collegepaita? Tarkemmat tiedot myytävistä tuotteista löydät nettisivuiltamme Demo-kaupasta. Saat 10% alennusta kun tilaat vähintään 25 eurolla. Tilaukset toimitetaan oppitunneille noin kahden viikon kuluessa tilauksesta.
 
VAKUUTUS
Oppilaita ei ole vakuutettu tuntien aikana musiikkikoulun toimesta. Yleensä perheen vapaa-ajan tapaturmavakuutus sisältyy kotivakuutukseen, joten kaksinkertainen vakuuttaminen on tarpeetonta. Huolehdithan omasta tai lapsesi vapaa-ajan vakuutuksesta.
 
TAVOITETAULUT JA BLOGI
Eepoksesta löydät oppilaan tavoitetaulun, josta voit seurata opetuksen tavoitteita ja etenemistä. Lue lisää tavoitetauluista blogistamme. Blogista löydät myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia Demon opettajilta ja henkilökunnalta.
 
OPETUSKERRAT

Syyslukukaudella on 15 opetuskertaa ja keväällä 17 opetuskertaa, joista yksi opetuskerta on  konsertti.

  • Ryhmäoppilailla tämä tarkoittaa 14/16 ryhmätuntia ja konserttia.
  • Yksityisoppilailla on 13/15 yksityistuntia, yksi ryhmätunti sekä konsertti.

Mikäli tunneilla aloittaa kesken kauden, menee maksu jäljellä olevien kertojen mukaan.

 
OPPILASPAIKAN PERUUTUS

Oppilaspaikka on voimassa toistaiseksi, jolloin se siirtyy automaattisesti aina seuraavalle lukukaudelle ja -vuodelle, kunnes oppilaspaikka irtisanomaan. Irtisanominen on tehtävä viimeistään neljä viikkoa ennen seuraavan kauden alkua. Kevätlukukauden 2021 viimeinen irtisanomispäivä on 6.12. Tämän jälkeen perutusta kevään oppilaspaikasta veloitamme puolet lukukausimaksusta. Mikäli oppilaspaikka perutaan lukukauden jo alettua, peritään lukukausimaksu kokonaan.

 
PUHELIMEN KÄYTTÖ JA DIGIPROJEKTI

Huomaathan, että sääntöjemme mukaan puhelin pidetään tunnin aikana äänettömällä ja pois näkyvistä. Puhelin saatetaan joskus ottaa esiin opettajan pyynnöstä, jos sillä tehdään jotakin opetukseen liittyvää, kuten äänitetään tai kuvataan omaa soittamista.

Opettajillamme on käytössä tunneilla tabletit, joilla käytetään musiikin oppimiseen liittyviä sovelluksia tai esimerkiksi rumpukomppeja soittamisen tai laulamisen taustaksi. Digiprojekti laajennettiin syksyllä 2019 kaikille Demon tunneille. Lue projektista lisää blogistamme.

 
SULJETTU FACEBOOK-RYHMÄ DEMON OPPILAILLE

Demon oppilaille ja vanhemmille on Facebookissa oma ryhmä. Ryhmän tarkoituksena on keskustella, vaihtaa ajatuksia ja ideoita sekä yhdessä kehittää Demon toimintaa.

Facebook-ryhmään liittymällä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa Demon toiminnan kehittämiseen: teemme ryhmässä kyselyitä, voit antaa meille suoraan palautetta ryhmän kautta tai aloittaa keskustelun muiden oppilaiden ja vanhempien kanssa. Ilmoitamme ryhmässä myös tulevista tapahtumista, kilpailuista ja muusta Demoon liittyvästä. Klikkaa tästä ja liity mukaan Demo-ryhmään!