Oppilasinfo – Musiikkikoulu Demo

Oppilasinfo

Tällä sivulla tiedotetaan lukuvuoden aikana ajankohtaiset ja tärkeät asiat.
KEVÄTLUKUKAUDEN 2021 OPETUS
Kevään tunnin kellonaika pysyy samana kuin syksylläkin, ellei toisin ilmoiteta. Opetus alkaa aiemmin tiedotetusta poiketen vasta viikolla 2 eli maanantaista 11.1.2021 alkaen. Tarkoituksena on aloittaa opetus normaaliin tapaan lähiopetuksena. Tiedotamme heti mahdollisista muutoksista.
 
Kevätlukukaudella on 17 opetuskertaa. Ryhmäoppilailla tämä tarkoittaa 16 tuntia + konsertti ja yksityisoppilailla 15 yksityistuntia + ryhmätunti + konsertti.
 
 
KEVÄÄN KORVAUS- JA HYVITYSKÄYTÄNNÖT
Poikkeusolojen edelleen jatkuessa tarjoamme myös keväällä sairastuneille tai oireisille oppilaille mahdollisuuden etätuntiin tai opetuksen seuraamiseen etänä oman tunnin ajankohtana. Mikäli lähiopetus joudutaan epidemiasta johtuen keskeyttämään ja koko Musiikkikoulu Demon opetustoiminta siirtyy etäopetukseen yli kolmeksi viikoksi yhtäjaksoisesti, annamme ryhmäoppilaille (yli 3 oppilasta) näiden oppituntien osalta -20% alennuksen. Lisätietoja löydät täältä.
 
 
KEVÄÄN LASKUT
Ennakkolasku 50–100 euroa lähetetään joulukuun aikana täysi-ikäisen oppilaan tai ensisijaisen huoltajan sähköpostiin. Tarkistathan myös roskapostikansiosi! Loppulasku lähetetään sähköpostitse tammikuun aikana. Huolehdithan, että meiltä löytyy ajantasaiset yhteystietosi. Laskuun liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä laskutukseemme: laskutus@musiikkikouludemo.fi.
 
 
TOIMISTON AUKIOLOAJAT
Toimistomme on suljettu 23.–27.12. sekä 1.1. ja 6.1.2021. Muina päivinä asiakaspalvelumme tavoittaa normaaliin tapaan arkisin klo 9–15 välillä.
 
 
KEVÄTLUKUKAUSI 2021

Muistathan, että Demon oppilaspaikka on voimassa toistaiseksi, joten oppilaspaikka siirtyy automaattisesti seuraavalle lukukaudelle! Tunnit jatkuvat tammikuussa heti loppiaisen jälkeen torstaina 7.1.2021.

  • Mikäli et ole jatkamassa opintoja kevätlukukaudella, tulee oppilaspaikka irtisanoa sunnuntaihin 6.12.2020 mennessä.Tämän jälkeen irtisanotusta oppilaspaikasta veloitamme puolet kevään lukukausimaksusta. Mikäli oppilaspaikka irtisanotaan kevätlukukauden jo alettua, peritään lukukausimaksu kokonaan.
  • Mikäli haluat tehdä muutoksia kevätlukukauden opintoon, on toiveita mahdollista jättää sunnuntaihin 6.12.2020 saakka.Voit esimerkiksi toivoa muutosta tunnin kellonaikaan tai kestoon, vaihtaa instrumenttia tai siirtyä ryhmäopetuksesta yksityisopetukseen. Tähän päivämäärään mennessä jätetyt toiveet pyrimme huomioimaan kevään suunnittelussa.
  • Oppilaspaikan irtisanominen ja muutostoiveet tehdään Eepoksessa omilla tunnuksilla. Mikäli tunnukset ovat kateissa, voit palauttaa salasanan Eepoksen kautta tai pyytää uudet tunnukset meiltä sähköpostitse. Irtisanomis- ja muutoslomake löytyy sisäänkirjautumisen jälkeen kohdasta “Ilmoittaudu”.

ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET

Saimme syksyn palautekyselyssä 114 vastausta. Kiitos kaikille vastanneille! Suurin osa vastanneista oli tyytyväisiä opetukseen ja asiakaspalveluun. Keskiarvo opetuksesta oli 4,8 / 5 tähteä ja asiakaspalvelusta 4,5 / 5 tähteä. Käsittelemme opetusta koskevat palautteet ja kommentit opettajien kanssa. Palautetta ja toiveita voi aina antaa myös suoraan omalle opettajalle.

 

MASKISUOSITUS

THL suosittelee maskien käyttämistä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Tämän takia maskin käyttö on perusteltua myös taiteen perusopetuksessa vastaavalla tavalla kuin muissa koulutusmuodoissa. Suosittelemme vahvasti, että kaikki 15 vuotta täyttäneet oppilaat sekä oppilaiden huoltajat käyttävät kasvomaskia opetus- ja odotustiloissa. Sama suositus koskee lasta tunneilta hakevia aikuisia. Koronatartuntojen määrä on lisääntymässä koko Uudellamaalla ja kiihtymisvaiheessa maskin käyttö on perusteltua 15 vuotta täyttäneille.

Kasvomaskia käyttämällä suojelet omaa ja muiden terveyttä. Koronavirustartuntaa ja tartunnan leviämistä ehkäistään maskin käytön lisäksi myös näillä turvaohjeilla:

  • noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa
  • huolehdi riittävästä turvavälistä
  • sairasta kotona
  • älä liiku julkisilla paikoilla, koulussa tai työpaikoilla oireisena
  • hakeudu koronanäytteenottoon lievissäkin oireissa

Otathan yhteyttä omaan opettajaan, jos sinulla on kysyttävää maskin käytöstä.

 

MYYTÄVÄT TUOTTEET

Joko teiltä löytyy Demon uusi hieno collegepaita? Tarkemmat tiedot myytävistä tuotteista löydät nettisivuiltamme Demo-kaupasta. Saat 10% alennusta kun tilaat vähintään 25 eurolla. Tilaukset toimitetaan oppitunneille noin kahden viikon kuluessa tilauksesta.

 

VAKUUTUS

Oppilaita ei ole vakuutettu tuntien aikana musiikkikoulun toimesta. Yleensä perheen vapaa-ajan tapaturmavakuutus sisältyy kotivakuutukseen, joten kaksinkertainen vakuuttaminen on tarpeetonta. Huolehdithan omasta tai lapsesi vapaa-ajan vakuutuksesta.

 

TAVOITETAULUT JA BLOGI

Eepoksesta löydät oppilaan tavoitetaulun, josta voit seurata opetuksen tavoitteita ja etenemistä. Lue lisää tavoitetauluista blogistamme. Blogista löydät myös muita mielenkiintoisia kirjoituksia Demon opettajilta ja henkilökunnalta.

 

PUHELIMEN KÄYTTÖ JA DIGIPROJEKTI

Huomaathan, että sääntöjemme mukaan puhelin pidetään tunnin aikana äänettömällä ja pois näkyvistä. Puhelin saatetaan joskus ottaa esiin opettajan pyynnöstä, jos sillä tehdään jotakin opetukseen liittyvää, kuten äänitetään tai kuvataan omaa soittamista.

Opettajillamme on käytössä tunneilla tabletit, joilla käytetään musiikin oppimiseen liittyviä sovelluksia tai esimerkiksi rumpukomppeja soittamisen tai laulamisen taustaksi. Digiprojekti laajennettiin syksyllä 2019 kaikille Demon tunneille. Lue projektista lisää blogistamme.

 

SULJETTU FACEBOOK-RYHMÄ DEMON OPPILAILLE

Demon oppilaille ja vanhemmille on Facebookissa oma ryhmä. Ryhmän tarkoituksena on keskustella, vaihtaa ajatuksia ja ideoita sekä yhdessä kehittää Demon toimintaa.

Facebook-ryhmään liittymällä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa Demon toiminnan kehittämiseen: teemme ryhmässä kyselyitä, voit antaa meille suoraan palautetta ryhmän kautta tai aloittaa keskustelun muiden oppilaiden ja vanhempien kanssa. Ilmoitamme ryhmässä myös tulevista tapahtumista, kilpailuista ja muusta Demoon liittyvästä. Klikkaa tästä ja liity mukaan Demo-ryhmään!