Usein kysytyt kysymykset – Musiikkikoulu Demo

Usein kysytyt kysymykset

Saadaksesi vastauksen näkyviin paina +.

Onko kouluun pääsykokeita?

Ei ole. Jokainen uusi oppilas on tervetullut mukaan soittamaan ja laulamaan, ilman pääsykokeita.

Täytyykö oppilaalla olla aiempia soitto- tai laulutaitoja?

Ei tarvitse olla. Alkeista voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa.

Voiko alle kouluikäinen lapsi aloittaa soiton Demossa?

Demon opetukseen otamme vain kouluikäisiä. Järjestämme innokkaille alle kouluikäisille 20–30 minuutin yksityistunteja Jamkids Musiikkikoulun puolella. Jamkids tarjoaa alle kouluikäisille myös erilaisia muskareita. Lisätietoja löydät: jamkids.fi.

Onko Demossa opetusta myös aikuisille?

Kyllä, järjestämme opetusta myös aikuisille. Yksityistunnit järjestyvät kaikilla instrumenteilla, ja kiinnostuksen mukaan perustamme myös aikuisten ryhmiä. Meillä voit saada myös aikataulujesi mukaan joustavaa video-opetusta tai suorittaa ohjattuna itseopiskeluna Rockwayn kursseja. Katso lisää täältä.

Voiko opetukseen käydä tutustumassa?

Järjestämme aina ennen kauden alkua sekä myös kauden aikana muutamia tutustumistunteja. Näillä tunneilla pääsee kokeilemaan eri instrumentteja tai laulamista, ja saa samalla maistiaisen siitä, millaista musiikin harrastaminen Demossa on. Voit myös sopia asiakaspalvelumme kanssa kokeilutunnin, mikäli koet, että se on tarpeen. Tällöin paikkaa opetukseen ei varata ennakkoon, vaan paikka vahvistetaan vasta kokeilun jälkeen. Kokeilutunnista veloitamme kertamaksun.

Miten ilmoittautuminen toimii, kun tarkkoja aikatauluja ei ole saatavilla?

Ilmoitamme nettisivuillamme viikonpäivän ja aikavälin, jolloin opetusta järjestetään. Voit kirjata ilmoittautumislomakkeen lisätietoihin itsellesi sopivat tai sopimattomat kellonajat. Kasaamme opetusiltojen aikataulun lukuvuoden alussa ja otamme tällöin oppilaiden aikataulutoiveet huomioon.

Missä vaiheessa saan tietää opetusillan aikataulun?

Ilmoitamme kesän aikana alustavan kellonaikavälin kyseiselle tunnille. Aikataulut lyödään lopullisesti lukkoon noin kaksi viikkoa ennen lukuvuoden alkua. Joidenkin iltojen aikataulu voi varmistua jo aikaisemminkin. Peruutusehdoista joustetaan, mikäli tarjottu aika eroaa oleellisesti toivotusta ajasta.

Tarkoittaako paritunti sitä, että tunnin aika on jaettu oppilaiden kesken puoliksi?

Ei tarkoita. Paritunneilla molemmat oppivat yhdessä ja saavat soittaa yhtäaikaa koko tunnin ajan, kuten muussakin ryhmäopetuksessa.

Pitääkö tunneilla olla oma soitin? Pitääkö kotiin ostaa oma soitin?

Kyllä. Jokainen instrumenttitunnilla käyvä oppilas tarvitsee oman soittimen tunneille, myös kotiharjoittelua varten. Tästä poikkeuksia ovat 7–8-vuotiaiden bändiryhmät sekä koulukerhot, joissa omaa soitinta ei ole välttämätöntä hankkia. Näillä tunneilla koulu tarjoaa lainasoittimet oppilaille.

Onko soittimia mahdollista vuokrata?

Kyllä, koulullamme on soittimia myös vuokrattavaksi. Voit kysyä vapaita soittimia sähköpostitse info@musiikkikouludemo.fi.

Mitä tunnit maksavat?

Opetuksen hinta vaihtelee sen mukaan, onko kyseessä yksityis- vai ryhmäopetus. Myös ryhmäkoko vaikuttaa opetuksen hintaan. Löydät hinnastomme täältä.

Missä vaiheessa laskut lähetetään? Voiko laskun maksaa osissa?

Ennen kauden alkua veloitamme ennakkomaksun, joka on tunnista riippuen 50 tai 100 euroa. Loppulasku lähetetään kotiosoitteeseen kauden alkupuolella (syys- ja kevätlukukausi laskutetaan erikseen). Laskun voi maksaa kahdessa osassa ja yksityistuntien laskun tarvittaessa kolmessa osassa.

Voiko laskun maksaa kulttuuriseteleillä?

Meillä voi maksaa Smartum- ja Edenred-seteileillä. Setelit ovat henkilökohtaisia, joten niillä voi maksaa oman harrastuksen, muttei lapsen harrastusta.

Voiko kesken kauden lopettaa, jos lapsi ei haluakaan käydä soittotunneilla?

Ilmoittautuminen koskee koko lukuvuotta, mutta kevätlukukauden voi halutessaan perua neljä viikkoa ennen kauden alkamista. Kesken kauden voi toki lopettaa harrastuksen, mutta emme hyvitä jäljelle jääneitä kertoja, vaan lasku maksetaan koko kaudesta.

Minkälaisia kappaleita ja minkä tyylistä musiikkia tunneilla soitetaan / lauletaan?

Demossa opiskellaan pääosin populaarimusiikkia. Opettajat ottavat kappalevalinnoissa oppilaiden toiveet huomioon. Opetuksemme on oppilaslähtöistä, joten räätälöimme ohjelmiston aina yhdessä oppilaiden kanssa.

Pääsevätkö vanhemmat joskus tutustumaan tunteihin ja tapaamaan opettajaa?

Toivomme, että jokaisen alle 18–vuotiaan oppilaan vanhempi kävisi tapaamassa opettajaa lukuvuoden alussa. Opettajan kanssa voi aina keskustella ennen tai jälkeen oppitunnin. Opettajan saa lisäksi kiinni kaikissa asioissa sähköpostitse (etunimi.sukunimi@musiikkikouludemo.fi). Opettajat myös järjestävät vuoden aikana vanhempainvartteja, joissa vanhemmat pääsevät seuraamaan oppituntia ja voivat keskustella opetuksesta opettajan kanssa. Oma opettaja tiedottaa vanhempainvartin ajankohdasta.

Pääsevätkö oppilaat esiintymään?

Lukukauden aikana järjestetään Demokonsertteja, joissa kaikki oppilaat pääsevät esiintymään. Konsertti on yksi opetuskerta sekä syys- että kevätlukukaudella.

Voiko harrastuksen aloittaa kesken kauden?

Kyllä voi, mikäli ryhmissä on tilaa. Alkukauden käymättä jääneet tunnit hyvitetään kauden laskusta. Syysloman jälkeen emme ota enää uusia oppilaita ryhmiin, mutta saatamme perustaa kiinnostuneille uusia ryhmiä. Yksityisopetuksen voi aloittaa milloin tahansa.