Usein kysytyt kysymykset

Näet ja suljet vastauksen klikkaamalla kysymystä.

Ei ole. Jokainen uusi oppilas on tervetullut mukaan soittamaan ja laulamaan, ilman pääsykokeita.

Ei tarvitse olla. Alkeista voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa.

Demon ryhmäopetukseen otamme vain kouluikäisiä, mutta järjestämme innokkaille alle kouluikäisille 20–30 minuutin yksityistunteja. Jamkids tarjoaa alle kouluikäisille myös erilaisia muskareita. Lisätietoja löydät: jamkids.fi.

Kyllä, järjestämme opetusta myös aikuisille. Yksityistunnit järjestyvät kaikilla instrumenteilla, ja kiinnostuksen mukaan perustamme myös aikuisten ryhmiä. Meillä voit saada myös aikataulujesi mukaan joustavaa video-opetusta tai suorittaa ohjattuna itseopiskeluna Rockwayn kursseja. Katso lisää täältä.

Järjestämme aina ennen kauden alkua sekä myös kauden aikana muutamia tutustumistunteja. Näillä tunneilla pääsee kokeilemaan ilmaiseksi eri instrumentteja tai laulamista, ja saa samalla maistiaisen siitä, millaista musiikin harrastaminen Demossa on. Voit myös sopia asiakaspalvelumme kanssa kokeilutunnin, mikäli koet, että se on tarpeen. Tällöin paikkaa opetukseen ei varata ennakkoon, vaan paikka vahvistetaan vasta kokeilun jälkeen. Kokeilutunnista veloitamme kertamaksun.

Ilmoitamme nettisivuillamme viikonpäivän ja aikavälin, jolloin opetusta järjestetään. Voit kirjata ilmoittautumislomakkeen lisätietoihin itsellesi sopivat tai sopimattomat kellonajat. Kasaamme opetusiltojen aikataulun lukuvuoden alussa ja otamme tällöin oppilaiden aikataulutoiveet huomioon.

Ilmoitamme kesän aikana alustavan kellonaikavälin kyseiselle tunnille. Aikataulut lyödään lopullisesti lukkoon noin kaksi viikkoa ennen lukuvuoden alkua. Joidenkin iltojen aikataulu voi varmistua jo aikaisemminkin. Peruutusehdoista joustetaan, mikäli tarjottu aika eroaa oleellisesti toivotusta ajasta.

Ei tarkoita. Paritunneilla molemmat oppivat yhdessä ja saavat soittaa yhtäaikaa koko tunnin ajan, kuten muussakin ryhmäopetuksessa.

Kyllä. Jokainen instrumenttitunnilla käyvä oppilas tarvitsee oman soittimen tunneille, myös kotiharjoittelua varten. Tästä poikkeuksia ovat pianotunnit, 7–8-vuotiaiden bändiryhmät sekä musiikkikerhot, joissa omaa soitinta ei ole välttämätöntä hankkia. Näillä tunneilla koulu tarjoaa lainasoittimet oppilaille.

Kyllä, koulullamme on soittimia myös vuokrattavaksi. Voit kysyä vapaita soittimia sähköpostitse info@musiikkikouludemo.fi.

Opetuksen hinta vaihtelee sen mukaan, onko kyseessä yksityis- vai ryhmäopetus. Myös ryhmäkoko vaikuttaa opetuksen hintaan. Löydät hinnastomme täältä.

Ennen kauden alkua veloitamme sähköpostitse ennakkomaksun, joka on tunnista riippuen 50 tai 100 euroa. Loppulasku lähetetään sähköpostitse kauden alkupuolella (syys- ja kevätlukukausi laskutetaan erikseen). Laskun voi maksaa kahdessa osassa ja yksityistuntien laskun tarvittaessa kolmessa osassa.

Voit maksaa seuraavilla kulttuurieduilla:

Edenred:       MyEdenred -mobiilisovellus, Edenred Virike -setelit.  (Edenred -kortti EI käy, meillä ei ole maksupäätettä).

Smartum:      SmartumPay -mobiilisovellus, Smartum -setelit

Eazybreak:    Eazybreak -mobiilisovellus

ePassi:           ePassi -mobiilisovellus

Huom! Kulttuurietu maksutapaa voi käyttää vain oman henkilökohtaisen harrastuksen maksamiseen.

Suoritettuasi maksusi maksupalvelun kautta, ilmoitathan asiasta laskutukseemme: laskutus@musiikkikouludemo.fi

Ongelmatilanteissa ole ensisijaisesti yhteydessä maksupalvelun asiakaspalveluun. Asiakaspalvelun yhteystiedot löydät kunkin maksupalvelun omilta nettisivuilta.

Ilmoittautuminen koskee koko lukuvuotta, mutta kevätlukukauden voi halutessaan perua neljä viikkoa ennen kauden alkamista. Kesken kauden voi toki lopettaa harrastuksen, mutta emme hyvitä jäljelle jääneitä kertoja, vaan lasku maksetaan koko kaudesta.

Demossa opiskellaan pääosin populaarimusiikkia. Opettajat ottavat kappalevalinnoissa oppilaiden toiveet huomioon. Opetuksemme on oppilaslähtöistä, joten räätälöimme ohjelmiston aina yhdessä oppilaiden kanssa.

Toivomme, että jokaisen alle 18–vuotiaan oppilaan vanhempi kävisi tapaamassa opettajaa lukuvuoden alussa. Opettajan kanssa voi aina keskustella ennen tai jälkeen oppitunnin. Opettajan saa lisäksi kiinni kaikissa asioissa sähköpostitse (etunimi.sukunimi@musiikkikouludemo.fi). Opettajat myös järjestävät vuoden aikana vanhempainvartteja, joissa vanhemmat pääsevät seuraamaan oppituntia ja voivat keskustella opetuksesta opettajan kanssa. Oma opettaja tiedottaa vanhempainvartin ajankohdasta.

Lukukauden aikana järjestetään Demokonsertteja, joissa kaikki oppilaat pääsevät esiintymään. Konsertti on yksi opetuskerta sekä syys- että kevätlukukaudella.

Kyllä voi, mikäli ryhmissä on tilaa. Alkukauden käymättä jääneet tunnit hyvitetään kauden laskusta. Syysloman ja talviloman jälkeen emme ota enää uusia oppilaita ryhmiin, mutta saatamme perustaa kiinnostuneille uusia ryhmiä. Yksityisopetuksen voi aloittaa milloin tahansa.