Soittoa, laulua ja rytmiankkoja

Onpa muuten ihmeellistä ajatella, että ensimmäiset Demon syyskonsertit pidettiin jo tällä viikolla. Vastahan lukukausi alkoi! Demon soitto- ja laulutunteja on tänä syksynä värittänyt iloinen yhdessä tekemisen meininki. On ollut mahtavaa opettaa sekä entuudestaan tuttuja, että uusia piano- ja lauluoppilaita ja seurata kuinka hienosti oppilaiden yhteistyö sujuu. Joskus sitä melkein unohtaa olevansa opettaja soittotunnilla, kun yhdessä jammailu vie mukanaan.

Soittamisen ja laulamisen lisäksi tunneilla ollaan opeteltu musiikin perusteita. Erilaiset sovellukset kännykkään ja tabletille ovat osoittautuneet hyödyllisiksi apuvälineiksi. Näihin olemme perehtyneet opettajien digiprojektin myötä. Esimerkiksi nuottien paikat nuottiviivastolla voi nykyään oppia nuotintunnistuspeliä pelaamalla ja nuottien kestot rytmipelien avulla.

Soittoläksyjäkin voi harjoitella kotona ikään kuin bändin kanssa, kun laittaa musiikkitaustan tai rumpuloopin soimaan vaikkapa kännykästä. Ne ovat melkoisen hyviä vaihtoehtoja perinteiseen metronomin tikitykseen verrattuna.

Tunneillani on tänä syksynä myös tavattu rytmiankkoja avustamassa nuorimpia soittajia ja laulajia. Ankat kulkevat piirissä perussykkeen tahdissa tai matkivat muiden ankkojen keksimiä rytmejä. Joskus ankat myös pääsevät lentoon piirissä oppilaalta toiselle, kun opetellaan ulkoa erilaisia rimpsuja, kuten sävelnimiä, intervalleja tai sävellajeja. Ne siis huolehtivat siitä, että kaikkien teoriataidot pysyvät ajan tasalla.

Esityskappaleita Demon syyskonsertteihin harjoitellaan tunneilla ja ensimmäiset ovatkin päässeet jo lavalle niitä esittämään. Hienoja konsertteja luvassa tulevina viikkoina ympäri pääkaupunkiseutua, Kirkkonummella ja Lohjalla!

Konserttiterkuin,

Niina-ope