Tunnelmapaloja SyysDemo-konsertista – we will rock you!

syysdemokonsertti

Lava täyttyy soittimista, vahvistimista, piuhoista, mikkiständeistä ja koristeista. Täpinöissään olevia oppilaita soittimineen alkaa virrata sisään Karasaliin – kohta on alkamassa SyysDemo-konsertti ja tunnelma on innostunut. Taitaa näin uutta Demo-opettajaakin jopa vähän jänskättää. Oppilaat istuvat paikoilleen ja sound-check pärähtää käyntiin. Hyvältä kuulostaa! 

Tänä syksynä Demon tuntien teemana ovat olleet oppilaiden omat suosikkikappaleet ja konsertin ohjelmaan onkin valikoitunut musiikkia laidasta laitaan; rock-klassikoita, ikivihreitä, hiphoppia ja Suomipopin parhaita. Pomppufiilistäkin on!

Oppilaiden suosikkibiisejä täydestä sydämestä

Pian esiintyjien vanhemmat, sukulaiset ja kaverit täyttävät salin, valot himmentyvät ja show starttaa. ”The coconut nut is a giant nut…”, kuuluu laulu. Hilpeän, rytmikkään Coconut Song:in esittää 9–12-vuotiaiden bändiryhmä ja salin valtaa lämmin, energinen tunnelma. Onpa hienoa päästä kokemaan tällaista!

Ohjelma jatkuu ja kuullaan muun muassa 7–8-vuotiaiden bändiryhmän hauska versio Beverly Hillsin kyttä -sarjasta tutuksi tulleesta Axel F -kappaleesta (tähän laulajat ovat itse kehitelleet uudet sanat) ja hieno, tunnelmallinen ukulele-versio rap-artisti Lal Nas X:n tunnetuimmasta kappaleesta Old Town Road. Sitten lavalle astelee oma 7–8-vuotiaiden bändiryhmäni ja esittää Antti Tuiskun Rahan takii -kappaleen. Olipas mahtipontinen meininki – nyt voi ope olla ylpeä! Konsertin erikoisuutena kuullaan piano-rumpu -kokoonpanoa, jonka versio Pyhimyksen Jättiläisestä ei jätä ketään kylmäksi. Tässä biisissä saimme me opetkin kunnian laulaa ja räpätä mukana.

Hyvää fiilistä illan aikana tarjoilevat myös harmonikka- ja kitararyhmät ja kappaleista kuullaan Pomppufiilis, Yellow Submarine ja He’s a Pirate, Pirates of the Caribbean -elokuvasta. Oppilaat ovat saaneet päättää myös konsertin esiintymisasut ja erityisen ihana yksityiskohta olikin Minä soitan harmonikkaa -kappaleen esittäneen harmonikkaryhmän sadetakit ja kumisaappaat. 

Jokainen kappale sovitetaan esiintyjille sopivaksi

Demon tunneilla voi antaa musiikillisten ideoiden virrata ja se kuuluu myös sovituksissa. Jokaisessa esityksessä on oma, persoonallinen otteensa ja jokainen esitys selvästi kertoo jotain esittäjästään. Illan aikana kuullaan mm. miltä kuulostaa kun bändiryhmän oppilaat ovat keksineet yhdistää We will rock you -kappaleen rumpukompin Kanoottilauluun.

Konsertti huipentuu yhteisnumeroon, jossa kaikki oppilaat tulevat lavalle soittamaan ja laulamaan Haloo Helsingin kappaleen Ei suomalaiset tanssi. Aivan upea orkesterihan siitä saatiin aikaiseksi!

Kaiken kaikkiaan tunnelma oli läpi konsertin mahtava. Yleisö oli innoissaan ja esiintyjistä huokui soittamisen ja tekemisen ilo. On ollut todella hienoa huomata ja seurata, kuinka oppilaat omalla sinnikkäällä harjoittelullaan ja musisoinnin ilolla saavat aikaiseksi toinen toistaan hienompia esityksiä – tuskin maltan odottaa, mitä kaikkea saamme kuulla kevään Demo-konserteissa.  Omien lempibiisien soittaminen on ihan parasta ja se näkyy ja kuuluu!

Ihanaa joulunodotusta kaikille toivotellen,
Katarina-ope