Uusi harrastus aikuisiällä – 4 vinkkiä aloittamiseen

aikuisopiskelijoita demossa

Loppukesä ja syksy ovat täydellistä aikaa alkaa miettimään uuden harrastuksen aloittamista. Monille meistä se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Mitä enemmän ikää kertyy, sitä suuremmaksi kynnys uuden harrastuksen aloittamiselle usein nousee. Olet varmaankin kuullut sanonnan “sen minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa”. Vaikka tämä pitää paikkaansa, on sinulla mahdollisuus edelleen oppia uutta ja aloittaa uusi harrastus. Musiikkiharrastus tekee tutkitusti hyvää myös aikuiselle. Se muun muassa aktivoi aivoja, tuottaa mielihyvää ja kehittää ilmaisutaitoa. Nappaa tästä tekstistä vinkit uuden harrastuksen aloittamiseen!

Vinkit uuden harrastuksen aloittamiseen aikuisiällä

1. Älä epäile omia kykyjäsi

Uuden harrastuksen aloittaminen ei aina ole helppoa ja sinua saattaa aluksi jännittää, mutta ilman kokeilemista et voi tietää, miten paljon iloa uusi harrastus voi tuoda ja miten täysillä siihen voi hurahtaa. Musiikkiharrastuksen aloittamiseen Musiikkikoulu Demossa et tarvitse aikaisempaa kokemusta. Voit muokata musiikkiharrastuksesta oman näköisesi ja juuri itsellesi sopivan. Kuka tahansa, ikään tai taitotasoon katsomatta, voi tulla oppimaan ja harrastamaan. Sinun ei tarvitse osata nuotteja tai omata sävelkorvaa, sillä alkeista voi aloittaa missä iässä tahansa. Ja muista, epäonnistumista ei missään nimessä kannata pelätä! Halumme pysyä mukavuusalueella yleensä estää meitä aloittamasta harrastuksia, joista saattaisimme olla erittäin kiinnostuneita.

Uskaltaudu siis kokeilemaan uutta ja tule mukaan aikuisopetukseen!

2. Harrasta etänä missä ikinä oletkin

Monet aikuiset ovat tykästyneet etäopetuksen helppouteen. Sinun ei tarvitse matkustaa oppitunnille, vaan tunti järjestetään siellä, missä sinä olet. Olisiko sinulle sopivin hetki opiskella soittamista tai laulamista esimerkiksi silloin, kun lapset ovat omissa harrastuksissaan tai vasta myöhemmin illalla, kun pääset töistä?

Tutustu etäopetukseen!

3. Aloita uusi harrastus kaverin kanssa

Voit aloittaa uuden lajin ryhmässä tai ystävän kanssa. Musiikkikouluumme ei ole pääsykoetta, sillä mielestämme musiikki kuuluu kaikille. Tärkeää on hyvä meininki ja soittamisesta ja laulamisesta nauttiminen. Usein ajatus uuden harrastuksen aloittamisesta ystävän kanssa tuntuu helpommalta kuin tuntemattomaan kulkeminen yksin. Ota siis ystäväsi mukaan ja aloittakaa uusi harrastus yhdessä.

Demon aikuisten opetustarjonnasta löytyy niin bändiopetusta, eri instrumentti- ja lauluryhmiä kuin yksityis- tai pariopetustakin. Lohjalla toimii myös aikuisten viihdekuoro!

Katso missä sinä voit harrastaa!

4. Testaa harrastuksen sopivuus tutustumistunnilla

Mikä onkaan helpompi tapa selvittää pitääkö harrastuksesta, kuin ilmaisella tutustumistunnilla vierailu. Demon tutustumistunnilla saat maistiaisen siitä, millaista musiikin harrastaminen on. Tutustumistunnit ovat niin aloittelijoille kuin jo aikaisemmin musiikkia harrastaneille.

Tutustumistunteja järjestetään kolme kertaa vuodessa eri instrumenteista sekä bändisoitosta – ja ovat kaikille avoimia ja ilmaisia!

Tilaa uutiskirje ja saat tiedon seuraavista tutustumistunneista ajoissa!

Sopiiko musiikkiharrastus sinulle?

Musiikkiharrastus sopii sinulle, mikäli toivot harrastukseltasi uusia kokemuksia ja taitoja, hyvinvointia ja mielenterveyttä ja hengähdyshetkiä hektiseen arkeen. Musiikin oppimisessa tärkeintä on nauttiminen. Ovatko lapsesi lentäneet pois kotoa ja sinulla olisi nyt vihdoin aikaa keskittyä itseesi? Onko arkesi kiireistä paikasta toiseen juoksemista ja kaipaat hetken viikosta vain itsellesi? Musiikkiharrastus on loistava tapa irtautua arjen pyörteestä, nauttia olosta ja kehittyä. Musiikilla onkin monia hyötyjä.

Sitä itse asetat tavoitteesi ja opettajamme auttavat sinua saavuttamaan ne. Haluat ehkä soittaa tai laulaa omaksi iloksesi tai kenties unelmissasi on astua esiintymislavalle – joka tapauksessa hyvä aika aloittaa uusi harrastus on nyt.

Ilmoittaudu mukaan uuteen harrastukseen!

Voit maksaa harrastuksen myös seuraavilla kulttuurieduilla; ePassi, Smartum, Edenred ja EazyBreak.