Opettajat – Musiikkikoulu Demo

Opettajat

Kaikki Demon opettajat tavoittaa suoraan sähköpostimuodolla etunimi.sukunimi@musiikkikouludemo.fi

Kati Nieminen

REHTORI
musiikin maisteri,
musiikkipedagogi AMK

Tiina Björk

musiikin kandidaatti

Mikko Enqvist

musiikkipedagogi AMK

Tiina Heikkinen

musiikkipedagogi,
muusikko

Heikki Honkanen

musiikkipedagogi AMK

Heikki Hänninen

muusikko AMK

Laura Ikonen

musiikkipedagogi AMK

Ella Isotalo

musiikin maisteri,
musiikkipedagogi AMK

Sami Karjalainen

musiikkipedagogian opiskelija, muusikko

Joonas Kaselius

muusikko, musiikintekijä,
musiikkipedagogi AMK

Niina Koskenniemi

musiikkipedagogi AMK,
Bachelor of Arts

Joonas Leppänen

musiikin kandidaatti

Jere Lilja

muusikko,
musiikkipedagogi AMK

Paavo Mikkonen

musiikkikasvatuksen opiskelija

Samuli Rautiainen

muusikko,
musiikkipedagogi AMK

Vilma Räikkönen

musiikkipedagogi AMK

Jenny Räisänen

muusikko,
musiikkipedagogi AMK

Ville Suorsa

muusikko,
musiikkipedagogi AMK

Raimo Survo

musiikkipedagogi AMK

Sini-Maaria Virolainen

musiikin kandidaatti,
musiikkikasvatuksen opiskelija

Kata Vuoristo

musiikkipedagogi AMK

Lauri Yrjölä

musiikkipedagogi AMK

Kati Nieminen

musiikin maisteri,
musiikkipedagogi AMK

Olen Kati Nieminen, Musiikkikoulujen Demo ja Jamkids rehtori. Olen työskennellyt koulujen rehtorina yli kymmenen vuotta ja seuraan suurella rakkaudella ja ylpeydellä koulujemme kehittymistä ja kasvamista. Saan tehdä työtäni hienojen ihmisten ympäröimänä ja opin koko ajan itsekin.

Vaikka nykyään vietänkin suurimman osan työajasta toimistotöiden äärellä, musiikinopetus on sydäntäni lähellä. Opettajaurani alkoi lähes 20 vuotta sitten muskari- ja piano-opena. Sen jälkeen olen tehnyt monenlaisia opetustöitä, viimeisimpänä opetin Demossa kanteleensoittoa. Tällä hetkellä keskityn hallinnollisiin töihin, eikä minulla ole omia oppilaita.

Työn tähtihetkiä ovat poikkeuksetta kaikki oppilaskonsertit. Musiikin ilo ja yhdessä tekeminen välittyy oppilaista ja on helppo muistaa minkä vuoksi tätä työtä tehdään. Myös vanhempia ja oppilaiden perheenjäseniä on aina mukava tavata ja nähdä, kuinka musiikkiharrastuksesta voi iloita koko perhe.

Mahtavia elämyksiä ja harrastushetkiä kaikille meidän koulujen oppilaille – nähdään tapahtumissa!

Tiina Björk

musiikin kandidaatti

Olen maisteriopintojeni viimeisiä askelia Sibelius-Akatemialla ottava laulaja ja musiikkikasvattaja suoraan Suomen Helsingistä. Opinnoissani olen keskittynyt laulupedagogiaan, sillä laulaminen on suurin intohimoni, mutta se ei lannista innostustani muita musiikin muotoja kohtaan. Vuosien varrella pianosta ja rytmisoittimista on tullut minulle enemmän kuin hyvän päivän tuttuja ja opiskelin myös Yhdysvalloissa jazzlaulun lisäksi biisinkirjoitusta. Demossa opetakin rytmimusalaulun lisäksi kuoroja, pianoa ja muutamia koulukerhoja.

Minulle opetuksessa tärkeitä lähtökohtia ovat rento tekemisen meininki ja musiikin ilon säilyttäminen. Vaikka tunneilla tehdäänkin keskittyneesti töitä ja opetellaan uusia taitoja, ei sitä tarvitse tehdä mutrussa suin ja otsa kippuralla. Kun keho ja mieli vapautuvat, kuulostaa usein laulu ja soittokin paremmalta!

Koska oppiminen ja oivaltaminen ei lopu koskaan, koitan myös itse päivittää tietojani ja taitojani esiintymällä, käymällä konserteissa ja konferensseissa, sekä mielenkiintoisilla kursseilla. Muuten vietän aikaani paljon mökillä, tanssitunneilla, sekä ystävien ja perheen seurassa.

Mikko Enqvist

musiikkipedagogi AMK

Opetan Musiikkikoulu Demossa kitaransoittoa. Itse aloitin kitaransoiton 12-vuotiaana, kitaristi-isäni innoittamana. Soitan myös banjoa ja bassoa sivusoittimina. Koulutukseltani olen musiikkipedagogi (amk).

Opetustyössäni pyrin siihen, että oppilas pääsee soittamaan sellaista musiikkia, mikä häntä kiinnostaa. Mielestäni on tärkeää että tunneilla viihdytään ja niillä on hauska käydä.

Opetustyön lisäksi soitan monissa bändeissä, joista tärkeimpänä Vesterinen Yhtyeineen, jossa olen täysipäiväinen jäsen.

Tiina Heikkinen

musiikkipedagogi, muusikko

Hei! Olen lempeä laulunopettaja Tiina. Helsinki on uusi kotini, alunperin olen lähtöisin Vaalasta.

Koulutukseltani olen musiikkipedagogi ja muusikko. Laulaminen on kuulunut elämääni lapsikuoroajoista lähtien ja laulun vierelle matkaan on tarttunut myös kitara, piano ja poikkihuilu. Muusikkona toimin yksin ja erilaisissa kokoonpanoissa.

Opetan Demossa laulua. Tunneillani harjoitellaan tekniikan lisäksi mm. tulkintaa, luovuutta, rytmejä, ääntämistä, stemmalaulua ja fraseerausta, kunkin oppilaan tavoitteet ja toiveet huomioiden. Olitpa sitten aloitteleva tai kokeneempi laulun harrastaja – tervetuloa tunneilleni!

Heikki Honkanen

musiikkipedagogi AMK

Olen Etelä-Karjalasta kotoisin oleva rempseä opettaja. Koulutukseltani olen musiikkipedagogi (amk) ja muusikko (konservatorio). Pääinstrumenttini on kitara, mutta kaikki perinteiset bändisoittimet taipuvat. 

Demossa opetan tällä hetkellä kitaransoittoa sekä bändiopetusta. Opettajana pyrin olemaan kannustava ja motivoiva. Mielestäni tärkeimpiä asioita on, että soittaminen on kivaa ja tunneilla on hyvä meininki.

Opetuksen lisäksi teen erilaisia freelance-muusikon töitä, erilaisia bändiprojekteja on yli 15-vuoden ajalta. Tällä hetkellä tärkeimpänä bändinä on BJØRN.

Heikki Hänninen

muusikko AMK

Olen espoolainen muusikko ja pääsoittimeni on kitara, mutta intoa löytyy myös muita bändisoittimia kohtaan. Olen valmistunut Helsingin Pop/Jazz Konservatoriosta ja Metropolian AMK Muusikkolinjalta. 

Musamakuni suhteen olen kaikkiruokainen ja musisoin monessa erityylisessä kokoonpanossa mm. Tilhet, pajut ja muut, Milla Rumi, Barlast, ym. Yksi intohimoistani on myös musiikin äänittäminen ja miksaus, jota harrastan aktiivisesti kotistudiossani. Opettajana minulle on tärkeää oppilas pääsee soittamaan itselleen mielekästä musiikkia ja kokea musiikin hauskana harrastuksena.

Laura Ikonen

musiikkipedagogi AMK

Hei, olen kanteleensoitonopettaja Laura ja opetan Demossa kanteleryhmiä, yksityisoppilaita ja bändiryhmää. Olen opiskellut Kokkolassa kansanmusiikkilinjalla musiikkipedagogiksi ja tällä hetkellä teen maisteriopintoja Sibelius-Akatemiassa. 
 
Soitan erikokoisia kanteleita 5-kielisestä kanteleesta 39-kieliseen konserttikanteleeseen, ja sävellän myös omaa musiikkia kanteleelle. Rakastan soittaa kanteleella musiikkia popista klassiseen, sillä kantele taipuu moneen tyyliin! Jos en ole opettamassa tai musisoimassa, minut löytää kiertämästä kirpputoreja tai tekemästä hyvää ruokaa kotoa.

Ella Isotalo

musiikin maisteri,
musiikkipedagogi AMK

Opetan Demossa viulua ja pianoa. Monigenreisyys sekä -kulttuurisuus ovat ihania asioita, myös musiikissa! Itse soitan tällä hetkellä eniten kansanmusiikkia viululla, jouhikolla ja alttoviululla sekä kehittelen itsellenikin uusia juttuja luupperin ja efektipedaalien avulla.

Pedagogina haluan hyödyntää jokaisen oppilaan erilaisia oppimistapoja. Uskon, että jokaisen sisällä asuu muusikko!

Musiikin lisäksi elämässä täytyy olla ainakin liikettä, aurinkoa, kulttuurishokkeja ja unta.

Sami Karjalainen

musiikkipedagogian opiskelija, muusikko

Hei! Mä oon Sami. Kitaristi ja kitaransoitonopettaja, joka on alunperin lähtöisin Posiolta Suomen Lapista!

Koulutukseltani olen Muusikko (Konservatorio) ja opiskelen paraikaa Musiikkipedagogiksi (AMK). Musiikkikoulu Demossa opetan kitara- ja bändisoittoa.

Kitaran lisäksi olen tehnyt keikkoja myös mandoliinilla sekä banjolla, joten niidenkin opettaminen sujuu. Opettajana minulle on ensiarvoisen tärkeää, että oppilas viihtyy tunneilla ja nauttii siitä mitä tekee. Olen kannustava ja oppilaan kehitykseen pyrkivä opettaja.

Musiikillisesti Jazz on minulle tyylilajina lähinnä sydäntä, mutta en ole lainkaan nirso eri genrejen suhteen. Teen paljon freelance- muusikon töitä mm. The Voice Of Finland 2015 Miia Kosusen yhtyeessä. Muita merkittäviä kokoonpanoja minulle ovat Kea Kaleidoscope ja Case Vesper.

Nähdään tunneilla!

Joonas Kaselius

muusikko, musiikintekijä,
musiikkipegagogi AMK

Olen Joensuusta kotoisin oleva helsinkiläinen muusikko ja musiikintekijä. Musiikin kautta olen saanut elinikäisiä ystäviä, löytänyt intohimoni ja oppinut arvostamaan kykyjäni. Oikein sovellettuna musiikilla on mielestäni myönteinen vaikutus kenen tahansa elämässä!

Yhtyeeni kitaristi-laulajana olen saanut esiintyä Suomen tärkeimmillä rock-venueilla. Olen myös ollut tekemässä lukuisia äänitteitä tuottajan, äänittäjän ja miksaajan roolissa.

Musiikin parissa työskentelyn lisäksi olen opiskellut musiikkipedagogiikkaa Karelia AMK:ssa. Koen, että opettajana osaan hyödyntää sekä koulutuksen että käytännön kokemusta. Ammattimaisesti olen opettanut vuodesta 2010.

Niina Koskenniemi

musiikkipedagogi AMK,
Bachelor of Arts

Opetan Musiikkikoulu Demossa bändisoittoa ja pianonsoittoa sekä pidän myös piano & laulu -tunteja. Pääinstrumenttini oli ensin piano, mutta matkan varrella rinnalle ovat nousseet myös laulu ja bändisoittimet.

Opiskelin musiikkia ensin Australiassa ja sen jälkeen musiikin perusteiden opettajaksi Helsingissä Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Työkokemusta löytyy mm. pianonsoiton, bändisoiton ja musiikin perusteiden opettajana. Opetuksessa pidän tärkeinä positiivista ja kannustavaa ilmapiiriä, hyvää ryhmähenkeä ja luovuuteen innostamista.

Vapaa-ajalla kirjoitan biisejä, urheilen ja vietän aikaa pörröisen kissan kanssa.

Joonas Leppänen

musiikin kandidaatti

Opetan Musiikkikoulu Demossa rumpujen soittoa. Opetuksessani yhdistyvät luovuus ja kokeilunhalu, keskittyminen perusasioihin sekä tavoitteita kohti pyrkiminen. Mielestäni jokainen oppilas on yksilö, jonka voimavaroja kannatta hyödyntää!
 
Olen monipuolinen muusikko, jonka pääsoittimena ovat rummut, mutta soitan myös aktiivisesti pianoa ja sävellän monenlaisille kokoonpanoille. Vahvuuteni löytyvät jazzin ja improvisaation maailmasta. Musiikin lisäksi muita kiinnostuksen kohteita ovat mm. ruuanlaitto, kirjallisuus, taidenäyttelyt ja sulkapallo.

Jere Lilja

muusikko,
musiikkipedagogi AMK

Olen Jere, alunperin raahelainen, nykyään Helsingissä asuva muusikko ja kitaransoiton opettaja. Valmistuin muusikoksi Oulun konservatoriosta vuonna 2015 ja musiikkipedagogiksi Metropolia ammattikorkeakoulusta vuonna 2019.

Muusikkona olen toiminut vuosien aikana monissa yhtyeissä ja keikkaillut artistien kanssa kuten Mikko Harju, Eini, Jope Ruonansuu, Karri Koira ja Ruudolf. Oman musiikin tekeminen on myös suuri intohimoni.

Kitaratunneilla pidän tärkeänä rentoa ja kannustavaa ilmapiiriä. Opettajana haluan auttaa oppilasta hänen omien tavoitteiden ja toiveiden kanssa sekä tarjota myös uusia lähestymistapoja!

Paavo Mikkonen

musiikkikasvatuksen opiskelija

Olen Paavo Mikkonen ja opetan Demossa kitaraa, ukulelea ja bändejä. Opiskelen Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatusta ja musiikkipedagogiikkaa Centria AMK:ssa, pääaineenani sähkökitara.
 
Minulla on usean vuoden kokemus niin yksilö- kuin ryhmäopetuksesta. Tunneillani haluan luoda positiivisen, motivoivan ja rennon ilmapiirin, niin että niille on aina mukava tulla uudelleen.
 
Opettamisen lisäksi toimin teatterimuusikkona, keikkailen aktiivisesti eri yhtyeissä ja teen omaa musiikkia.

Samuli Rautiainen

muusikko,
musiikkipedagogi AMK

Hei,

Olen alunperin Lappeenrannasta kotoisin oleva pianisti. Pianonsoiton aloitin 7–vuotiaana. Myöhemmin musiikista muodostui minulle ammatti soittamisen ja opettamisen muodossa.

Olen koulutukseltani musiikko (konservatorio) ja musiikkipedagogi (amk). Tällä hetkellä opiskelen Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä.

Opettajan olen kannustava ja kärsivällinen. Haluan korostaa improvisointia ja yhdessä soittamista. Myös erilaisiin muusikkityyleihin tutustuminen ja oppilaan omien suosikkikappaleiden soittaminen kuuluvat tärkeinä osina tunteihini.

Opetustöiden lisäksi soitan erilaisissa jazz- ja blues-kokoonpanoissa, joiden kanssa keikkailen Suomessa ja ulkomailla.

Vilma Räikkönen

musiikkipedagogi AMK

Olen Kaakkois-Suomesta kotoisin oleva harmonikkapedagogi. Aloitin harmonikansoiton 6-vuotiaana Lappeenrannan musiikkiopistossa, josta tie on johtanut ammattiopintojen kautta musiikkikoulu Demoon. Opetan harmonikan lisäksi Demossa myös lasten bändiryhmiä.

Vapaa-aikani vietän mieluiten mahdollisimman kaukana Suomesta ja veden pinnan alla laitesukeltaen. Lempikalani on Yellow Boxfish ja kuulokkeissani soi Stam1na.

Jenny Räisänen

muusikko,
musiikkipedagogi AMK

Moi! Olen lohjalainen musiikkipedagogi (AMK) ja muusikko. Pääinstrumenttini on pop/jazz-laulu, mutta soitan ja opetan myös pianoa. Opetuksessani kohtaan oppilaan kokonaisvaltaisesti. Minulle on tärkeää vahva läsnäolo niin opetuksessa kuin taiteellisessa työssäkin. Toiveeni on, että mahdollisimman moni löytäisi musiikin ilon.

Oman musiikin tekeminen on minulle rakasta. Sanoitukset ovat minulle tärkeitä ja musiikkityyliä tärkeämpää on, että musiikki puhuttelee. Mieltä ja kehoani hoidan liikkumalla luonnossa koiran kanssa.

Ville Suorsa

musiikkipedagogi AMK,
muusikko

Olen oululainen, sittemmin helsinkiläistynyt muusikko ja musiikkipedagogi. Viimeistelen juuri opintojani Metropolia Ammattikorkeakoulun pop/jazz-pedagogilinjalta. Pääsoittimeni on kitara mutta soitan myös muita bändisoittimia ja laulan.

Opettamisen lisäksi keikkailen eri kokoonpanoissa ja olenkin esiintynyt mm. seuraavien artistien kanssa: Jukka Poika, Danny, Diandra, Vicky Rosti, Olli Lindholm, Aurora, Pete Parkkonen, Saara Aalto, Arttu Wiskari ja Ressu Redford.

Tunneillani oppilaat saavat soittaa mieleistään musiikkia rennossa ilmapiirissä.

Raimo Survo

musiikkipedagogi AMK

Olen Lappeenrannasta kotoisin oleva musiikkipedagogi. Soittoharrastuksen aloitin 9-vuotiaana kitaransoitolla ja pianosta innostuin 14-vuotiaana. Pianonsoitonopettajaksi valmistuin vuonna 2017 Savonia-Ammattikorkeakoulusta. Viihdyn myös erittäin hyvin basistin, rumpalin ja laulajan rooleissa.

Oppitunneillani haluan luoda oppilaan kanssa rennon tunnelman soittamalla yhdessä ja tunneillani painottuukin rytmimusiikin tekeminen korvakuulolta soittaen ja improvisoiden. Opettamisen lisäksi olen tehnyt muusikon töitä erilaisissa kokoonpanoissa jazz-pianistina. Vapaa-ajallani nautin musiikin tekemisestä ja ulkoilusta frisbeegolfin parissa.

Sini-Maaria Virolainen

musiikin kandidaatti,
musiikkikasvatuksen opiskelija

Hei, olen Sini ja opetan Demossa laulua.

Opiskelen musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa pääinstrumenttinani pop&jazz-laulu.

Moninaisten projektieni lisäksi nautin erityisesti runoista, liikunnasta ja luonnossa seikkailemisesta.

Kata Vuoristo

musiikkipedagogi AMK

Olen Kata-ope, Savon sydämestä Savonia Ammattikorkeakoulusta valmistunut muusikko ja musiikkipedagogi, pääaineenani laulu. Opetan Demossa rytmimusiikkilaulua, kuoroja sekä pianoa.

Vapaa-aikanani sävellän, soitan ja laulan eri kokoonpanoissa. Mielipuuhaani on matkustelu, ja tykkäänkin huidella maailmalla, viimeaikoina erityisesti Portugalissa!

Lauri Yrjölä

musiikkipedagogi AMK

Olen kotkalaislähtöinen, nykyään espoolainen laulaja-lauluntekijä ja muusikko sekä kitaransoiton opettaja. Olen valmistunut Metropolia AMK:sta musiikkipedagogiksi.

Omaa sydäntä lähinnä musiikillisesti on blues- ja Americana-tyyli. Soittamisessa ylipäänsä eniten kiehtoo rytmiikka ja dynamiikka soittimesta riippumatta. Soitan ja laulan tällä hetkellä aktiivisesti omia soolokeikkoja, Isac Elliotin bändissä sekä Juha Björnisen kanssa.

Opettajana yritän haastaa ja motivoida oppilaita sopivasti hauskan harrastuksen parissa ja pyrin käyttämään oppimateriaalina oppilaiden omia suosikkikappaleita.