Kitaransoiton opettaja – näin valitset sopivan opettajan

kaksi kitaraoppilasta

Sauhuaako sormenpääsi halusta päästä soittamaan kitaraa? Haluaisit kenties aloittaa kitaransoiton opettelun tai olet jo kokenut konkari, mutta et ole vielä löytänyt sinulle sopivaa kitaransoiton opettajaa. Opettajien välillä on paljon eroja ja harrastuksen mielekkyys voi olla pitkälti kiinni opettajasta ja siitä, miten hyvin opettajan persoona ja opetustyyli sointuvat yhteen sinun mieltymystesi kanssa. Päätös harrastuksen aloittamisesta on suuri, sillä harrastukset eivät ole ilmaisia ja käytät niihin omaa kallisarvoista vapaa-aikaasi.

Sopivan opettajan valitseminen on erittäin tärkeää ja sen vuoksi päätimme kertoa tässä blogissa, mitä asioita sinun on hyvä ottaa huomioon opettajaa valitessasi, jotta musiikin harrastaminen on sinulle nautinnollista ja mukavaa ajanvietettä.

Huomioi nämä asiat valitessasi kitaransoiton opettajaa itsellesi tai lapsellesi

Tutustu opettajan saamaan palautteeseen

Nykypäivänä netistä löytää hyvin kokemuksia ja palautetta eri musiikkikouluista ja kitaransoiton opettajista. Näiden perusteella voi kartoittaa ensisilmäyksellä, mihin vaihtoehdoista kannattaa perehtyä tarkemmin. Esimerkiksi erilaisia keskustelupalstoilta voit löytää hyviä vinkkejä opettajista tai musiikkikouluista.

Myös musiikkikoulujen kotisivuilta löytää usein paljon hyödyllistä tietoa.

Mieti, mikä olisi sinulle sopivin tapa oppia ja selvitä, missä se on mahdollista toteuttaa

Ihmiset oppivat eri tavoin ja se mikä toimii toiselle voi olla toiselle huonompi menetelmä. Toiset pitävät soittamisesta ryhmässä, toiset taas yksityis- tai paritunneista. Ennen valintaasi suosittelemme ottamaan yhteyttä kyseiseen kouluun tai opettajaan, jotta voit kysyä täsmentäviä kysymyksiä esimerkiksi opetustavoista ja koulun yleisestä lähestymisestä musiikin opettamiseen.

Mieti, mitä erityisesti itse haluaisit oppia ja mitkä musiikkityylit ovat opettajan erikoisalaa

Musiikkityylit vaihtelevat laidasta laitaan. Ennen opettajan valintaa kannattaa siis miettiä, mistä tyylistä itse tykkäät, ja mitä itse haluaisit oppia ja etsiä opettaja, jolla on kokemusta samalaisesta genrestä. Näin varmistat parhaan mahdollisen opetuksen juuri sinun tarpeisiisi.

Usein kouluilla tai opettajilla on maininta verkkosivuilla heidän tarjoamistaan musiikkityyleistä. Musiikkityylistä kannattaa keskustella yhdessä ennen opetuksen aloittamista, jotta molempien, sekä sinun että opettajasi, odotukset ja tavoitteet vastaavat toisiaan.

Musiikkikoulu Demossa on monen musiikkityylin osaajia, joista varmasti löydät oman tyylisi erikoisosaajan, kiinnostaa sinua sitten rock, metalli, blues tai joku muu.

Varmista, että opettaja on alan ammattilainen

On tärkeää, että opettaja ottaa huomioon oppilaan kehityksen sekä henkilökohtaiset tarpeet ja mieltymykset. Kokemuksensa ansiosta Demon opettajat osaavat rakentaa tunnit ja valmistautua opetushetkeen niin, että aikaa ei hukata, mutta oppilaan kysymyksiin ja opastamiseen jää aina aikaa. Etenkin kasvavien lasten ja nuorten ihmisten kohdalla opettajilla voi olla suurikin vaikutus heidän kehittymiseensä. Mikäli aihe kiinnostaa sinua, voit lukea täältä lyhyen artikkelin nuorten kokemuksista hyvästä opettajasta.

Hinta ei aina takaa hyvää laatua

Kitaranopetuksen hinnat voivat vaihdella suuresti opettajasta ja koulusta riippuen ja turhasta ei tietenkään kannata maksaa. Itsestään selvää kuitenkin on, että halvalla ei aina saa hyvää. Myöskään pelkkä korkea hinta ei takaa hyvää opettajaa.

Yksityis- tai pariopetukset ovat usein kalliimpia kuin esimerkiksi ryhmäopetus, jossa ryhmäkoko on usein 3–6 oppilasta. Myös opetuksen kesto vaikuttaa sen hintaan. Musiikkikoulu Demossa myös etäopetus on mahdollista. Voit myös kokeilla harrastusta ostamalla 5 kerran paketin.

Musiikkikoulu Demon hinnastoon voit tutustua tarkemmin täällä.

Sijainti on tärkeä, mutta ei kaiken A ja O

Kukaan ei halua matkustaa harrastuksiin pitkää matkaa, mitä lähempänä harrastuspaikka sijaitsee, sen parempi. Kannattaa vierailla paikan päällä tutustumassa tarjolla olevaan kitaransoiton opetukseen ja miettiä, onko kuljettu matka mahdollista toteuttaa arjen keskellä.

Musiikkikoulu Demo toimii Espoossa, Helsingissä, Vantaalla sekä Kirkkonummella ja Lohjalla yhteensä 32 opintopisteessä. Täältä voit tutustua opetuspisteisiin tarkemmin ja katsoa mikä olisi sinua lähimpänä sijaitseva opetuspiste.

Mikäli harrastuksiin kulkeminen tuntuu raskaalta kiireiden vuoksi tai muusta syystä mahdottomalta ajatukselta, kannattaa tutustua Demon etäopetukseen. Ehkä opiskelu etänä voisi olla avain sinun kitaransoitonopiskelun aloittamiseen.

Yhteenveto

Älä hukkaa aikaasi ja rahaasi opetukseen, josta et nauti täysin rinnoin. Löydä itsellesi paras kitaransoiton opettaja tai koulu, ja nauti uuden oppimisesta ja vapaa-ajastasi haluamallasi tavalla.

Mikäli etsit sinulle sopivaa kitaransoiton opettajaa, voit tutustua Musiikkikoulu Demon opettajiin täällä. Tärkein tavoitteemme on, että sinä pääset nauttimaan soittamisen ja uuden oppimisen tuomasta ilosta!

Kurkkaa myös tekemämme kitaran soitinesittelyvideo!