Mitä mieltä oppilaamme ovat Demon opetuksesta?

Olemme keränneet oppilailta ja vanhemmilta palautetta kaksi kertaa lukuvuodessa koko Demon olemassaolon ajan. Teemme syksyisin lyhyen kyselyn, jonka tarkoituksena on löytää epäkohdat ja ongelmat jo lukuvuoden aikana, jotta meillä on myös mahdollisuus tehdä korjaavia toimenpiteitä. Keväisin teemme laajemman ja syvällisemmän kyselyn kehitystyötä varten.

Syksyn 2018 kysely tehtiin loka-marraskuun vaihteessa. Pyysimme tähtiarvosanaa (1-5) opetuksesta ja asiakaspalvelusta sekä kysyimme miten mielellään Demoa suositellaan ystäville ja tuttaville. Olimme erittäin tyytyväisiä kyselyn tuloksiin! Kaikista antoisimpia meille ovat sanalliset palautteet, toivomukset ja kritiikki. Niiden avulla voimme konkreettisesti kehittää toimintaamme eteenpäin.

Palaute auttaa meitä parantamaan palveluamme

Demon oppilaiden ja vanhempien antama palaute on aina ollut pääosin hyvin positiivista. Suurin osa vastanneista on aina erittäin tyytyväisiä opettajien ammattitaitoon ja opetukseen sekä asiakaspalveluumme. Tyytymättömiäkin tietysti on ja heidän palautteensa käsittelemme aina erityisen huolellisesti. Käsittelemme kaikki palautteet hallinnossa ja opettajien kanssa. Opettajamme ovat tottuneet siihen, että he saavat rakentavaa palautetta opetuksestaan ja toimintatavoistaan. Kannustammekin oppilaita ja vanhempia antamaan palautetta myös suoraan opettajille. Tällä tavalla monet käytännön ongelmat ja opetuksen sisältöön liittyvät asiat hoituvat kaikista helpoiten ja nopeiten.

Palautekyselyissä annettujen vastausten mukaan Demon opetus on oppilaiden ja vanhempien mielestä innostavaa, ammattitaitoista, rentoa ja rohkaisevaa – sekä paljon paljon muuta!

Yksi musiikkikoulumme päätavoitteista ja toimintamme lähtökohdista on se, että haluamme vastata oppilaiden ja perheiden tarpeisiin ja toiveisiin. Haluamme tarjota erinomaisen palvelukokonaisuuden, emme pelkästään hyvää opetusta. Meiltä oppilaat eivät saa vain teknistä instrumenttiopetusta, vaan tarkoituksemme on antaa oppilaille myös mm. hyvät musiikilliset valmiudet, itseluottamusta ilmaista itseään musiikin avulla ja eväitä hyvään elämään.

Jatkuvan kehittämisen malli käytössä Demon arjessa

Oppilaiden ja vanhempien palautteet ovat palvelumme kehittämisen kannalta erittäin tärkeässä asemassa. Jatkuva kehittäminen on toimintamme perusajatuksia, sillä haluamme pitää opetuksemme ja palvelumme laadun erinomaisena myös tulevaisuudessa. Käytössämme onkin niin sanottu Jatkuvan kehittämisen malli. Emme tee kehittämistä projekteina, vaan jatkuvana toimintana niin lukuvuoden aikana kuin niiden välissäkin. Palautteet ovat mallin tiedonkeruuvaiheen tärkeimpiä asioita.

SYKSYN 2018 PALAUTEKYSELYN TULOKSIA

Kysyimme miten tyytyväisiä oppilaat ja vanhemmat ovat olleet Demon opetukseen. Keskiarvo vastauksille oli huikeat 4,55 tähteä.

Kysyimme miten tyytyväisiä oppilaat ja vanhemmat ovat olleet Demon asiakaspalveluun ja viestintään. Keskiarvo oli 4.45 tähteä.

Lisäksi kysyimme miten mielellään he suosittelisivat Demoa ystävälle tai tuttavalle (asteikko 1-10). Vastanneista huikeat 79% antoi arvosanaksi 9-10.

Tässä muutamia sanallisia palautteita asiakkailtamme:

  • Opettaja on ihana kaikin puolin! Kannustava ja rohkaiseva. Lämmin ihminen, jonka kanssa saa nauraa ja kokea onnistumisia. On ammattitaitoinen ja selkeästi oikealla alalla.
  • Ihana ope 🙂 Todella reipas ja lapsimyönteinen, aidosti innostunut opetuksesta. Tytär odottaa aina malttamattomana seuraavaa tuntia.
  • Todella innostava opettaja. Varmasti yksi iso syy sille, että lapsemme on kiinnostunut jatkamaan tätä harrastusta.
  • Todella innostava ja mukava opettaja, osaa ottaa lasten vahvuudet ja kiinnostuksen aiheet hienosti huomioon.
  • Opettajalla on todella hyvä ote hommaan. Sopivasti kuria ja joustoa ja kannustava asenne – musiikin ilo korostuu niin kuin pitääkin, että lasten motivaatio säilyy ja soittaminen kehittyy. Hienoa työtä!
  • Rentoa ja iloista yhdessä oppimista ryhmässä. Paljon tekevät porukkana, mutta opettaja myös eriyttää opetusta ja tavoitteita jokaiselle yksilöllisesti.
  • Lapsemme on kammonnut aina suoritusten mittaamista, mistä syystä kilpaurheilu tai musiikkiopisto on tuntunut ahdistavalta. Demossa lapsi nauttii, kun saa haastaa itseään ja nauttia soittamisesta, mutta ei tarvitse tähdätä kurssitutkintoihin tai suorituksiin. Musiikki on Demossa nimenomaan harrastus, josta saa iloa ja nautintoa.

Seuraava kysely tipahtaa oppilaiden/vanhempien sähköpostiin kevään aikana ja toivottavasti saamme taas ison määrän vastauksia. Toki palautetta voi antaa milloin vaan suoraan opettajalle tai meille toimistolla; sähköpostilla, puhelimella tai vaikka kommentoimalla tätä blogikirjoitusta.

Oikein mukavaa ja musiikin täyteistä uutta vuotta kaikille toivottaen,

Heli-toimari
Musiikkikoulut Demo ja Jamkids