Mietteitä menneestä syksystä ja Voimabiisit-soittolista vuodelle 2021

Halusin vielä palata viime syksyn ja joulun tunnelmiin ja kertoa teille SyysDemo-konserteista, jotka toteutettiin tällä kertaa pienempinä matineoina. Syksyllä mielessäni (ja varmasti monen muunkin mielessä!) pyöri ennen kaikkea kiitollisuus ja ilo siitä, että pääsimme lähes koko lukukauden ajan näkemään oppilaiden ja muiden opettajien kanssa livenä. Vaikka soittamaan ja laulamaan pystyy oppimaan etänä hyvin, kyllä vuorovaikutus, yhdessä soittaminen ja soittokavereiden näkeminen on yksi parhaita asioita musiikkiharrastuksessa. Ja nyt sitä osaa arvostaa ihan eri tavalla! 

Päästiin taas esiintymään!

Demon lukukauteen on perinteisesti kuulunut oppilaskonsertti. Keväällä kaikki esityksetkin toteutettiin etänä, mutta syyskauden päätteksi oppilaat pääsivät suurimmaksi osaksi esiintymään ihan livenäkin. Tällä kertaa konsertit suunniteltiin ja järjestettiin turvallisin merkein hiukan pienemmässä mittakaavassa, nimittäin matineoina. 

Millainen on matinea Demossa?

Matinea on rento ja hyvän fiiliksen luokkakonsertti, jossa oppilaat esiintyvät toisilleen ja omalle opettajalleen. Matineaan osallistuu noin 10–15 esiintyjää ja esiintyminen tapahtuu luokkatilassa, useimmille jopa tutussa opetustilassa. Matineassa pääsee tutustumaan oman opettajan muihin oppilaisiin ja samalla näkee ja kuulee mitä muut ovat syksyn aikana oppineet soittamaan. 

Esiintyminen jännittää joskus meitä kaikkia ja matineahan on mitä parhain tapa saada matalan kynnyksen esiintymiskokemusta. Pieni kannustava yleisö joka koostuu muista samassa tilanteessa olevista esiintyjistä varmasti rohkaisee vasta-alkajiakin näyttämään uudet taitonsa ja on varmasti helpompi tilanne kuin iso konsertti yli satapäiselle yleisölle! Oli palkitsevaa nähdä monia tänä syksynä aloittaneita soittajia ja laulajia esiintymässä rohkeasti toisilleen ja myös pidempään tunneilla käyneitä ylittämässä itseään upein esityksin.

Turvallisuus ennen kaikkea

Nämä tavallista Demo-konserttia pienemmät matineat mahdollistivat hyvät turvavälit koko matinean ajan, pinnat pystyttiin pitämään puhtaina ja kaikki ehtivät käsipesulle ennen esitystään. Esiintymään pystyi siis hyvin ja turvallisin mielin ja kaikkia senhetkisiä rajoituksia noudattaen. Turvallisuus pidetään luonnollisesti myös kevään opetuksessa prioriteettina. Asetetuista toimenpiteistä voit lukea lisää täältä.

Mikä teemaksi matineoihin?

Demo-konserteille valitaan aina jokin teema, johon jokainen esityskappale liittyy. Tänä syksynä eräässä opekokouksessa Demo-opettajat ehdottivat eri teemoja joista äänestettiin kolme parasta. Kärkikolmikkoon pääsi ‘Oma biisi’, ‘Voimabiisit’, sekä ‘Sää/neljä vuodenaikaa’. Kärkikolmikko vietiin demolaisten ja vanhempien Facebook-ryhmään, jossa oppilaat ja vanhemmat itse saivat äänestää näistä kolmesta tämän syksyn teeman. Voittaja oli ‘Voimabiisit’! 

Voimaa jokaisen syksyyn

Nyt jälkeenpäin ajateltuna, mikä voisikaan olla parempi teema tähän syksyyn kuin ‘Voimabiisit’? Varmasti ihan jokainen meistä on tarvinnut ja tulee tarvitsemaan tänä syksynä ja talvena musiikin voimaa aivan erityisellä tavalla. Tämä vuosi on todellakin tuonut omat haasteensa mukanaan ja musiikista jokainen voi ammentaa juuri nyt kaipaamaansa voimaa, energiaa, iloa ja hyvää mieltä.

Klikkaa Demon upouuteen Spotify-profiiliin ja laita Voimatbiisit-soittolista kuunteluun. Toivottavasti nämä energiset biisit tuovat voimaa sinullekin!

Terkuin,
Niina-ope